Utjecaj krize

Muškarci u recesiji lakše nalaze posao nego žene

Foto: Arhiva VL
Muškarci u recesiji lakše nalaze posao nego žene
28.05.2010.
u 15:01
Prema istraživanju portala MojPosao, 66% ispitanika sa srednjom stručnom spremom traži bilo kakav posao bez obzira na struku.
Pogledaj originalni članak

U vrijeme krize među nezaposlenima je manje visokoobrazovanih ljudi, ali zato dulje traže posao, pokazalo je istraživanje portala MojPosao o iskustvima nezaposlenih u krizi. Nezaposlenih je sa srednjom stručnom spremom 30 posto, a onih s višom i visokom 12 posto.

Nakon završetka školovanja posao nije pronašlo 26% ispitanika s višom i visokom stručnom spremom te 2% onih sa srednjom stručnom spremom. Ovi podaci pokazuju da se visokoobrazovanima u trenutačnoj situaciji nešto teže zaposliti po završetku školovanja. Nezaposlenost muškog dijela ispitanika uglavnom traje kraće u odnosu na ženski dio ispitanika.

Čak 40 posto ispitanika nezaposleno je upravo zbog loše gospodarske situacije, i to bez obzira na obrazovanje. Istraživanje je provedeno na petstotinjak ispitanika, a od ukupnog broja ispitanika, njih 17% je nezaposleno (16% muškaraca i 18% žena). Čak 66% ispitanika sa srednjom stručnom spremom traži bilo kakav posao, bez obzira na struku, dok je kod visokoobrazovanih ispitanika takvih 39 posto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.