Rušenje stereotipa

Muškarci su skloniji braku od žena i nisu skeptični prema vezama

Foto: Photos.com
Muškarci su skloniji braku od žena i nisu skeptični prema vezama
08.02.2011.
u 12:49
Muškarci se brže zaljubljuju od žena, prije predstavljaju djevojku obitelji, a i prije će se oženiti ženom koja ima sve što traže od partnerice
Pogledaj originalni članak

Muškarci su skloniji braku od žena i traže ljubav, a ne samo seksualnu privlačnost. Stereotip da su muškarci skeptični prema vezama, a žene nisu naprosto ne drži vodu, pokazalo je novo istraživanje koje je provela stranica Match.com na 5200 slobodnih muškaraca i žena u dobi između 21 i 65 godina.

– Već smo dugo svjedoci rastućoj ekonomskoj jednakosti među spolovima, ali iznenadilo me da muškarci prihvaćaju neke stavove koje smo dugo pripisivali samo ženama te da  žene prihvaćaju neke stavove koje smo vezali isključivo uz muškarce – rekla je dr. Helen Fisher, stručnjakinja za kulturalnu antropologiju, za ABC News.

 – Muškarci u gotovo svakoj dobnoj skupini imaju jednaku želju stupiti u brak kao i žene, tako da nije istina da se ne žele vezati. Posebno mladi muškarci, između 21 i 34 godine, oni čak imaju veću želju za brakom nego žene, a u apsolutno svakoj dobnoj skupini muškarci uvijek više žele imati djecu nego žene – kaže.

Dr. Fisher je također iznijela podatke da se muškarci brže zaljubljuju od žena, prije predstavljaju djevojku obitelji, a i prije će se oženiti ženom koja ima sve što traže od partnerice. Razlog u ovim promjenama neki znanstvenici vide u činjenici da žene više zarađuju nego prije te su zbog toga neovisnije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.