sram zbog hrane

Muškarci misle da su duhoviti kada dobacuju ženama opake komentare na temu jela i kilograma

Foto: Thinkstock
Muškarci misle da su duhoviti kada dobacuju ženama opake komentare na temu jela i kilograma
25.09.2014.
u 19:28
'Sram zbog hrane' novi je američki fenomen i oblik zlostavljanja koji opisuje neugodne i uvredljive komentare u javnosti potaknute hranom koju jedete...
Pogledaj originalni članak

"Sram zbog hrane" novi je američki fenomen i oblik zlostavljanja koji opisuje neugodne i uvredljive komentare u javnosti potaknute hranom koju jedete. Udebljat ćete se, to vam ne bi baš sad trebalo ili, recimo, morali biste paziti što jedete – neki su od komentara koje žene čuju na ulici od potpunih stranaca, a koje je na površinu iznijela bostonska skupina protiv uličnog nasilja, naziva Hollaback.

Direktorica te udruge Britni De La Cretaz, kako prenosi Boston CBS, tvrdi da su mete ponajprije žene koje se ne uklapaju u društveni standard ljepote.

– Bila sam na South Station poslijepodne s tatom i jela sladoled kad mi je prišao muškarac stariji od 50 godina, odmjerio me i rekao: "Ti se šališ" – jedan je od primjera pristiglih na stranicu Hollaback udruge.

Iz udruge ističu da takvi komentari najčešće dolaze od muškaraca koji ih smatraju bezazlenim humorom, ali i da su posljedice posve konkretne jer se ionako velik broj žena bori s dijetama u želji da dosegnu nametnuti tjelesni ideal.

>>5 razloga zašto biste danas trebali preskočiti doručak

>>Mršavljenje ne mora biti muka. Ovo je 10 savjeta za lakši gubitak kilograma

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KI
-KIKKI-
21:23 26.09.2014.

Meni stalno govore da se moram udebljati!

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
08:03 26.09.2014.

ja volim debele zene a znate zasto,jer nisam kao 70% populacije koje ne voli bucmaste zene,su oni koji su zivot i djetinjstvo proveli 24 sata zatvoreni u kuci bojeci se da ne dobiju alergije od kojih bi mogli umrijeti..kad pricamo o biljkama kod nas to su urbani likovi ali pod urbanim ne smatram nista pozitivno i sigurno glasaju za sdp takvi i slicni komentiraju nekoga

HA
harakiri
22:19 27.09.2014.

e da je bar više takvih komentara, da se zaustavi ova epidemija debljine