Nešto drukčije

Možete li mu odoljeti? Njegovo 'visočanstvo': Biftek na dalmatinski

Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Možete li mu odoljeti? Njegovo 'visočanstvo': Biftek na dalmatinski
27.02.2014.
u 12:00
Juneći file ukusan je komad mesa sam po sebi, a ako ga još “oplemenimo” mekim kozjim sirom, čeka nas pravi gastroužitak
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

600 g junećeg filea (biftek), 100 ml bijelog vina, 100 g luka, 4 češnja češnjaka, 250 g šampinjona, 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g), 80 ml maslinova ulja, 1 žličica šećera, 200 g mekog kozjeg sira (skuta), sol, papar, 1 žlica nasjeckanog peršina, 1 žlica Vegete

Priprema:

Juneći file narežite na medaljone (2 cm debele), poparite i namažite s malo ulja. Rasporedite ih u vatrostalnu posudu i podlijte s malo vina. Pecite 20 minuta na 170°C.

U međuvremenu narežite luk i češnjak pa ih popecite na 3 žlice maslinova ulja. Dodajte šampinjone narezane na četvrtine i sjeckanu rajčicu. Pirjajte desetak minuta uz podlijevanje vinom. Dodajte šećer i 1 žlicu Vegete (šećer ili med da ublaže kiselost rajčice). Medaljone iz pećnice prelijte umakom, na svaki stavite plošku kozjeg sira, zapecite 5 minuta na 200°C. Juneće medaljone pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

>>Kupovi od tartar bifteka i hrskavog povrća

>>Prijedlog za ručak: Biftek, pire od čičoke i krumpira te baby povrće

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.