omiljeno voće

Može li se lubenica smrznuti? Ima nekoliko pravila koja se moraju poštivati...

Foto: shutterstock
Može li se lubenica smrznuti? Ima nekoliko pravila koja se moraju poštivati...
20.08.2020.
u 07:00
Kad se odmrzne, lubenica ima tendenciju da postane prilično gusta zbog visokog sadržaja vode. Međutim, postoje načini zamrzavanja voća koji ga čine upotrebljivim za razne zabavne i ukusne opcije.
Pogledaj originalni članak

Lubenica je mnogima omiljeno ljetno voće. Često se kupuje cijela, pa ima i ostataka. Može li se, poput mnoge druge hrane - zamrznuti? Kako prenosi Mind&Body: Green, odgovor je da, možete.

Ali to će ograničiti ono što možete učiniti s njom nakon toga. Za razliku od nekih drugih vrsta voća i povrća, lubenica se neće odmrznuti i biti kao prije zamrzavanja. Kad se odmrzne, lubenica je postane prilično gusta zbog visokog sadržaja vode. 

Kako zamrznuti lubenicu?

Ako se odlučite smrznuti ostatke lubenice, postoji nekoliko načina da se to napravi. Ali prvi korak savršenoj smrznutoj lubenici uvijek je isti: odaberite najbolju lubenicu koju možete. Tada trebate narezati lubenicu i to na kockice. Stavite ih u vrećice za zamrzavanje pa u ledenicu. 

No, najbolji način za zamrzavanje lubenice je da je narežete na kocke i stavite u posudu za pečenje. Trajati će od osam do 12 mjeseci, a kocke se neće spojiti. 

Što možete napraviti sa smrznutom lubenicom?

Jedan od najjednostavnijih recepata su margarita od lubenice ili krema od lubenice.

Recept za margaritu od lubenice:

½ čaše tekile
¼ čaše Triple Seca ili Cointreau
4 čaše kocka lubenice
1 čaša smrznutih miješanih bobica
2 do 4 žlice soka limete
2 čaše leda
4 kriške limete klinova, za garniranje

Sve sastojke, osim kriški limete, stavite u blender te pomiješajte. Smjesu podijelite u četiri čaše te svaku čašu ukrasite jednom kriškom limete.

Recept za kremu od lubenice

Zamrznutu lubenicu ubacite u blender. Dodajte nekoliko smrznutih kriški banane, malo bademovog mlijeka i javorov sirup. Sve zajedno pomiješajte dok ne postane glatko i kremasto. Poslužite odmah ako želite mekšu kremu ili zamrznite nekoliko sati ako želite strukturu šlaga.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularni Big Mac umak:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.