utrka u velom lošinju

Mountain bike spust: Najbolji biciklisti iz čitavog svijeta dolaze na Jadran

mountain bike downhill
mountain bike downhill
mountain bike downhill
mountain bike downhill
09.04.2014.
u 16:10
Staza po kojoj će biciklisti voziti duga je 1,7 kilometara i mnogi je biciklisti smatraju jednom od najizazovnijih.
Pogledaj originalni članak

Više od 200 najboljih svjetskih biciklista ovog će se vikenda u Velom Lošinju natjecati u mountain bike (MTB) spustu iz kojeg stoji Međunarodna biciklistička unija (UCI).

Oni su ovu utrku koju organiziraju Biciklistički klub Napoleon iz Velog Lošinja i partnerski klub MTB 'Trbovlje' već u njenom drugom izdanju kvalificirali kao UCI 'Class 1'(C1) natjecanje, što je vrlo visoka kategorija biciklističkog natjecanja iznad koje su samo utrke Svjetsko prvenstvo i Svjetski kup.

Ovo prva je utrka te discipline u ovogodišnjoj biciklističkoj natjecateljskoj sezoni u Hrvatskoj, a staza po kojoj će biciklisti voziti duga je 1,7 kilometara i mnogi je biciklisti smatraju jednom od najizazovnijih.

Natjecatelji će biti na biti nagrađeni bodovima Hrvatskog biciklističkog Saveza, što znači da se ovaj downhill (DH) boduje i za Kup Hrvatske 2014. 

Osim utrke organizatori su pripremili i popratni zabavni program pa će posjetitelji će moći uživati i u popratnom zabavnom programu. Uz lokalne bendove, nastupit će Let 3 i Dj E Base.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.