OZBILJNOST

Mladima je razgovor o seksu primaran za stabilnu vezu

Foto: Arhiva VL
Mladima je razgovor o seksu primaran za stabilnu vezu
05.03.2010.
u 14:41
Konačni je rezultat da se 70 posto ispitanika izjasnilo da je otvoreni razgovor nužan za trajnu vezu, a 66 posto bitnim doživljava upoznavanje partnerovih roditelja.
Pogledaj originalni članak

Mladi ljudi smatraju da je otvoreni razgovor o seksualnom životu signal da će veza potrajati, objavljeno je u istraživanju provedenom u sklopu akcije britanske vlade "O seksu se isplati govoriti". Tako, među ostalim, smatraju da je ključno razgovarati o spolno prenosivim bolestima te čak smatraju da su takvi razgovori bolji znak da je veza ozbiljna nego uzajamno upoznavanje roditelja.

Ipak, čak njih 73 posto priznalo je da nisu prije odnosa razgovarali o prenosivim bolestima, dok ih se čak 30 posto ne osjeća ugodno tražiti od partnera da koristi kondom.

Konačni je rezultat da se 70 posto ispitanika izjasnilo da je otvoreni razgovor nužan za trajnu vezu, 66 posto bitnim smatra upoznavanje partnerovih roditelja, a za 47 posto veza postaje stabilna kada se ne moraju uvijek uređivati za partnera.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.