SVE ZA ZDRAVLJE

Milijuni ljudi jedu zdravu hranu iako je ne vole

21.01.2009.
u 14:24
Pogledaj originalni članak

Svaka treća osoba prisiljava se jesti hranu koja je zdrava, ali koju ne podnosi. Špinat, jetrice i leće samo su dio hrane koju mrzimo jesti - ali u nadi da ćemo biti zdraviji, prelazimo preko te "male" sitnice, tvrde stručnjaci.

Prema najnovijem istraživanju čovjek u životu pojede oko 4000 obroka hrane koju ne voli samo kako bi poboljšao svoje zdravlje. Na listi najomraženije hrane prednjači špinat, riblje ulje i crni kruh, a u stopu ih prati brokula, leće, gljive, jetrice i luk.

- Svi smo svjesni da je neka hrana bolja za nas, no zapanjila me činjenica koliko se ljudi prisiljava jesti hranu koju ne vole, a posebno kada nisu primorani na takvo nešto - izjavio je nutricionist Priya Tew za Telegraph.

- S malo istraživanja može se pronaći hrana koja je zdrava i koja vam se ujedno i sviđa. No, treba istaknuti kako postoji hrana koju neki odbijaju jesti unatoč tome što su svjesni da im takva prehrana može pomoći u poboljšanju zdravlja - istaknuo je Priya.

(ič)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr