Isprobajte ga

Majka otkrila odličan trik za čišćenje kamenca u kuhalu: Treba vam samo jedno voće

Foto: Facebook
Majka otkrila odličan trik za čišćenje kamenca u kuhalu: Treba vam samo jedno voće
23.10.2020.
u 09:30
Trik je podijelila u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove.
Pogledaj originalni članak

U kuhalu za vodu lako se nakuplja kamenac, kako od stare vode koja ostane u njemu tako i od svakodnevnog zagrijavanja i isparavanja. Iako se taj kamenac lako očisti ribanjem i četkanjem, jedna majka otkrila je još lakši način za njegovo čišćenje, za koji je potreban samo jedan limun, prenosi The Sun.

Foto: Facebook

Jednostavno narežete limun na nekoliko komada te ga ubacite u kuhalo do pola napunjeno vodom. Zatim ga upalite da se zagrijava i isparava limunov sok. On će prirodno očistiti sav kamenac, bez mukotrpnog četkanja. Nakon što ste gotovi sa zagrijavanjem, limun bacite. 

Ovaj trik podijelila je u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove. – Nisam mogla vjerovati, ali stvarno je funkcioniralo – napisala je jedna žena.

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun. Donosimo nekoliko savjeta o tome kako uštedjeti ove sezone!

Izbjegavajte pretjerano čišćenje – sterilni domovi nisu uvijek najzdraviji:

Foto: Thinkstock
Čišćenje stana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MO
momakdecko
17:05 23.10.2020.

Ma kakvo kuhanje, bilo koliko se skupilo kamenca dovoljno je da dno se prekrije octom i zavisno od kolicine kamenca od nekoliko minuta do mozda pola sata i tako na hladno, bez kuhanja, sav kamenac ce se razgradit. A da neko kamenac struze i tako ostecuje posudu prvi put cujem, to je suludo, to je u rangu onih koji ne znaju niti jaje na oko pofrigat. A vama je to udarni kuhinjski trik, sacuvja nas boze

AL
alfagt2015
13:35 23.10.2020.

hahaha liomunska kiselina je jeftinija i 900 posto bolja nego limun.koja je to bundeva tek sad otkrila

DU
Deleted user
13:29 23.10.2020.

Topla voda je izmišljena davno, davno. A ovo što vi pišete zna vjerojatno svaka žena.