Ljubav ili...?

Loše higijenske navike parova: Dijele četkice i britvice, a 1/4 ih dijeli čak i donje rublje!

Foto: Shuttershock
Loše higijenske navike parova: Dijele četkice i britvice, a 1/4 ih dijeli čak i donje rublje!
04.03.2021.
u 16:30
Čak 39 posto sudionika kaže da koristi partnerovu četkicu za zube, a uobičajene higijenske navike među parovima su i dijeljenje ručnika, pincete, balzama za usne ali i gaća
Pogledaj originalni članak

Studija koju je nedavno naručila britanska tvrtka End of Tenancy Cleaning pokazala je koliko daleko ide bliskost nekih ljubavnih parova koji ne dijele samo higijenske navike, već često i higijenski pribor i potrepštine poput ručnika, pincete i četkice za zube.

U studiji je sudjelovalo 4.330 parova od kojih se tražilo da otkriju neke detalje svojih higijenskih navika. Ispitivači kažu da su ih neke navike ljudi u ljubavnim vezama 'šokirale', a najviše ih je iznenadilo 27 posto ispitanih koji kažu da sa svojim partnerom dijele i - donje rublje.  

Američki liječnici: Astma ne povećava rizik od teškog COVID-19

Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Liječnici iz Belgije bore se za život oboljelih
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Liječnici iz Belgije bore se za život oboljelih

Anketa o (ne)higijenskim navikama parova pokazala je i da ih najviše međusobno dijeli pribor za jelo; što je, čini se, prilično uobičajena navika, budući da je prisutna kod 86 posto ispitanih.

Na drugom se mjestu našlo dijeljenje balzama za usne, s 81 posto parova koji priznaju da s istim proizvodom štite usne od hladnoće.

Foto: Shuttershock

Čak 39 posto sudionika priznaje i da u vezi koristi i partnerovu četkicu za zube, a uobičajene higijenske navike među parovima su i dijeljenje ručnika i pincete, bez obzira što se tako poveća mogućnost infekcija, poput npr. konjunktivitisa. 

Uz to, 22 posto žena i muškaraca noge i bradu će obrijati s istom britvicom, a više od tri četvrtine ispitanih priznaje da nikad nisu ni razmišljali o eventualnim rizicima, prenosi portal Tyla.

Zanimljivo je da je, nakon što su im ispitivači detaljno objasnili koje se potencijalne opasnosti kriju iza dijeljenja higijenskih potrepština i donjeg rublja, čak 68 posto parova reklo da im to - ne smeta i da će i dalje oboje koristiti istu britvicu, četkicu, balzam ili gače. 

Ne prodaju maglu, ali su blizu! Njihov zrak u boci stoji 530 kuna!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Oblivion
17:25 04.03.2021.

Nikako se nisam mogao naviknut na tange