ah...

Loša vijest za roditelje: Naspavat ćete se tek kada dijete napuni šest godina?

Foto: Thinkstock
Obitelj
Foto: Thinkstock
spavanje
Foto: Thinkstock
spavanje
Foto: Thinkstock
umor i nespavanje
Foto: Thinkstock
umor i nespavanje
Foto: Thinkstock
majka i beba
Foto: Getty Images, LPI
Beba, djeca
Foto: Shutterstock
01.03.2019.
u 22:13
Oba roditelja patit će od nedostatka sna i to do šeste godine života njihova prva djeteta, Sakari Lemola sa Sveučilišta Warwick.
Pogledaj originalni članak

Jedno od najčešćih pitanja koje roditelji male djece postavljaju: Kad ću se ponovno moći naspavati?

Rado bismo vam rekli - uskoro, ali ako je vaše dijete poput većine djece i ne spava baš tijekom noći, ovo vas neće razveseliti.

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Warwick, obuhvatilo je 4600 osoba u Njemačkoj koji su postali roditelju u razdoblju od 2008. do 2015. godine. 

Pokazalo se kako su majke te koje gube najviše sna i to po jedan sat tijekom prva tri mjeseca nakon rođeja djeteta. Po 40 minuta svake noći izgubit će tijekom djetetove prve godine života. 

Ako se pitate što je s očevima i tvrdite kako je i njima "teško", istraživanje je pokazalo da oni tijekom prva tri mjeseca bebe izgube 15 minuta sna, odnosno, spavaju 45 minuta dulje nego majke djeteta. 

Ipak, oba roditelja patit će od nedostatka sna i to do šeste godine života njihova prva djeteta, Sakari Lemola sa Sveučilišta Warwick. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada ugleda oca bez brade

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BI
Biouskoli91
09:58 02.03.2019.

ZiviJo google translate... nema drugog objasnjenja za 'gramatiku' u 'clanku'...