slažu se

Stranci i domaći otkrili po čemu je Hrvatska posebna: 'Pag je kao Ibiza, maslinovo ulje je najbolje'

Foto: Shutterstock
Stranci i domaći otkrili po čemu je Hrvatska posebna: 'Pag je kao Ibiza, maslinovo ulje je najbolje'
17.09.2019.
u 11:32
Mnogi turisti, ali i Hrvati na društvenoj su mreži otkrili deset stvari po kojima je naša zemlja poznata, a evo što su sve naveli
Pogledaj originalni članak

Na društvenoj mreži Quora ljudi dijele svoje mišljenje i odgovaraju na zanimljiva pitanja, a ovoga puta u središtu se pronašla Lijepa naša. Mnogi su napisali po čemu je Hrvatska poznata, a na popisu su se, između ostalog, pojavili poznati znanstvenici, izumi, ali i dobra hrana i prijateljski raspoloženi ljudi. 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Vibor Cipan iz Hrvatske je napisao: "Nikola Tesla je rođen ovdje, Hrvati su izumili kravatu, ali i penkalu. Jadranska obala je prekrasna i ima više od 1 000 otoka, maslinovo ulje je vjerojatno najbolje na svijetu. Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Hrvatska ima posebnu kuhinju, a morate probati specijalitete kao što su paški sir, štrukli, purica s mlincima..." 

Korisnica Florence Lince je dodala: "Trebala bi biti poznata po dobrom vinu, prijateljskim i toplim ljudima, prekrasnom vremenu, dobroj hrani, dobrom maslinovom ulju i zanimljivijim povijesnim obilježjima." Jack Robinson je pohvalio otoke i plaže, a napisao je i kako će uvijek preporučiti svim ljudima dolazak u našu zemlju. 

Foto: Shutterstock

Gordon Stearns je također pohvalio obalu i otoke, lijepe nacionalne parkove i prirodu kao i stare povijesne gradove. Korisnica Monika Flora napisala je kako je Pag najpopularnija lokacija za izlaske, a dodala je da je popularan kao Ibiza. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
12:25 17.09.2019.

Priroda je odradila 95 % posla oko turizma u Hrvatskoj, a onih preostalih pet posto - e tu ima nevjerojatno prostora za daljnji napredak odnosno gdje bi nam bio kraj da cijela država doista "diše za turizam" i da se uslužne djelatnosti, infrastruktura, tranport i trgovina digne na jednu daleko veću razinu. Netko će reći, pa mi smo Balkanci pa je i ovo dobro - jest, ali kako reče davno jedan američki admiral: Vi ste dobra posada, ali ova podmornica je za odličan

JO
Joesel
13:15 17.09.2019.

Ma što se mučite. Imamo sve najbolje na cijelom svijetu i gotovo. Maslinovo ulje najbolje. O Bože...