Dobar trik

Ljubitelji vina, imamo rješenje za vas! Evo kako u tri minute ohladiti bocu vina

Foto: Shutterstock
Ljubitelji vina, imamo rješenje za vas! Evo kako u tri minute ohladiti bocu vina
16.06.2019.
u 20:12
Na veliku žalost brojnih "vinopija", često se dogodi da doma nemaju leda pa moraju dobrano pričekati da im se boca fino ohladi prije upotrebe, pogotovo u vrijeme vrućina
Pogledaj originalni članak

Brian McClintic je stručni vinski sommelier koji ima genijalni trik za hlađenje vina u samo tri minute, prenosi Mirror. Ne samo da je vrlo jednostavan, već zahtijeva samo jedan kuhinjski pribor. Tajna je u ledenoj kupki s puno soli.  

- Punu bocu treba potopiti. Teško je reći koliko soli, ali probajte sami procijeniti - objašnjava McClintic. 

Čak i znanost dokazuje Brianovu metodu jer sol smanjuje točku smrzavanja vode, što znači da tekućina postaje hladna bez skrutnjavanja. Ono što ovaj trik čini boljom opcijom od stavljanja vina u zamrzivač jest činjenica da su tekućine bolji vodiči topline od plinova. Tako da led ohladi vodu koja ohladi bocu, sol dodatno snižava temperaturu, ali i kontrolira da se sve ne smrzne. Nemojte više nikada piti toplo vino, osim ako to zaista ne želite.

 

 

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.