PROMO

Liječimo srca i zajednicu razvojem palijativne skrbi

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
07.10.2022.
u 11:40
8. listopada na Cvjetnom trgu, u Zagrebu, obilježava se „Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi“
Pogledaj originalni članak

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, organizira obilježavanje „Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi“. Ove godine krilatica događanja koje se obilježava u cijelom svijetu jest: „Liječimo srca i zajednicu“.

Cvjetni trg će 8. listopada, od 10.00 do 14.00 sati, biti mjesto na kojem će se građani kroz susret s volonterima La Verne kao i suradnicima iz zdravstvenog i socijalnog sektora moći informirati o sustavu palijativne skrbi u Zagrebu te će svojim donacijama moći podržati rad udruge.

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Udruga La Verna danas broji 35 volontera, iza kojih je više od 20 000 sati volontiranja. Stručna služba udruge pak pruža psihosocijalnu i duhovnu podršku bolesnim osobama te nudi i usluge savjetovališta i službe za podršku u žalovanju.

La Verna provodi i edukacije u cilju razvoja palijativne skrbi te aktivno osvještava javnost na tu temu. Stoga će 7. listopada, od 18.00 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, organizirati Okrugli stol pod nazivom: „Liječimo srca i zajednicu- žalovanje“.
U istom prostoru do 24. listopada, postavljena je i donacijska izložba slika Vladimira Njunjića. Sav prihod od prodaje slika bit će doniran za rad udruge La Verna te Udruge za prevenciju prekomjerne težine.

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

„ZaČin ljubavi“ je najpoznatija akcija koju udruga provodi te putem koje, kroz donacije građana za začinsko bilje, prikuplja sredstva za svoj izuzetno važan i društveno odgovoran rad. Prije godinu dana u promociju akcije „ZaČin ljubavi“ uključili su se poznati hrvatski gastro blogeri i blogerice pa La Verna danas s ponosom ističe da ima 12 ambasadora i ambasadorica koji su svojom nesebičnom podrškom doprinijeli vidljivosti ove ne baš lake i ne baš često prisutne teme u javnosti.

Podržavši akciju potaknuli su mnoge druge da se uključe i tako i sami postanu „ZaČin ljubavi“ jer uz volontere koji nesebično daruju svoje vrijeme palijativnim bolesnicima, za razvoj palijativne skrbi važan je doprinos cijele zajednice.

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Građani akciju mogu podržati na dva načina.
Online: Tijekom cijele godine moguće je putem web stranice www.laverna.hr ispuniti online obrazac i donirati određeni iznos za začinsko bilje koje volonteri uz prigodnu poruku dostavljaju palijativnim bolesnicima. Uplatnica i kod za uplatu dostupni su također i na FB stranici udruge.

Uživo: Donirati se može i na jednoj od lokacija na kojima La Verna tijekom godine predstavlja svoj rad na ulicama, trgovima i tržnicama grada Zagreba.

Pogledajte na vecernji.hr