Promo

Kvaliteta potvrđena na najprestižnijim domaćim i svjetskim vinskim natjecanjima

Foto: Promo
Kvaliteta potvrđena na najprestižnijim domaćim i svjetskim vinskim natjecanjima
VL
Autor
PR Članak
20.12.2017.
u 16:00
Decanter World Wine Awards 2017. koji je održan u Londonu nagradio je Kutjevo d.d. sa tri medalje i preporukom.
Pogledaj originalni članak

Vrhunsku kvalitetu vina Kutjeva d.d. potvrđuju brojne osvojene medalje na brojnim svjetskim vinskim natjecanjima kao što su Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini.

Kutjevo d.d. osvojilo je čak četiri brončane medalje na jednom od najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja vina Concours Mondial de Bruxelles, ove godine održanom u Španjolskoj. Kroz tri dana, vina je ocjenjivalo 320 sudaca iz 50 zemalja. Između 9080 ocijenjenih uzoraka, Vrhunska graševina berba 2016., Graševina de Gotho berba 2016. te Graševine Turković berbe 2015. i 2016., osvojile su brončana priznanja.

Decanter World Wine Awards 2017. koji je održan u Londonu nagradio je Kutjevo d.d. sa tri medalje i preporukom. U konkurenciji od 17200 vina ocjenjivanih od strane 219 internacionalnih stručnjaka i enologa, Kutjevo d.d. je osvojilo dvije srebrne medalje, jednu brončanu medalju te Decanterovu preporuku za Graševinu Turković berbe 2015. Srebro su osvojile Vrhunska Graševina berba 2016. i Graševina de Gotho berba 2016., dok je Graševina Turković berbe 2016. nagrađena brončanom medaljom.

Graševina Turković berbe 2016. osvojila je srebrnu medalju na prestižnom ocjenjivanju Mundus Vini održanom u njemačkom gradu Neustadt an der Weinstrasse. Na ocjenjivanje je pristiglo čak 4281 uzorka vina iz cijelog svijeta, od čega je 25 uzoraka bilo iz Hrvatske. Vina je ocjenjivalo 164 degustatora-ocjenjivača iz 41 zemlje.

Od domaćih natjecanja, vrijedno je istaknuti Festival graševine u okviru kojega je održano ocjenjivanje vina sorte graševina. Kutjevo d.d. je i ove godine ostvarilo velike rezultate. Za najbolje ocijenjeno vino predikat (Šampion predikatnih vina) odabrana je “Graševina ledeno vino” 2015. Uz navedeno osvojene su još i dvije velike zlatne medalje, šest zlatnih medalja i tri srebrne medalje.

Vrhunska Graševina predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Ima raskošnu aromu zrelog grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu koju je teško definirati. Aroma je lijepo oblikovana, a okus je reljefan, profinjen i pun, bogat ekstraktom koji završava s karakterističnom i blagom gorkosti.

Graševina de Gotho proizvedena je iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog. Profinjeno, slojevito i kompleksno, ovo je vino moćnog okusa i mirisa, fine zrelosti i dugog trajanja nakon što je šest mjeseci odležalo u novim barrique bačvicama.

Graševina Turković je vrhunsko polusuho vino s posebnog položaja Vetovo, brana u fazi prezrelog grožđa kada je 10 % bobica već u sušicama. Predstavlja slojevito vino, šarolikih cvjetnih nota s aromom dozrela voća harmonično spojenom s gorkošću orašastih plodova te protkano svježinom citrusnih nota.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr