Tko bi rekao

Kuharica otkrila: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije!

Foto: shutterstock
Kuharica otkrila: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije!
20.11.2020.
u 06:45
Smatra kako nijedan restoran ne može napraviti jelo koje je istog okusa kao i ono napravljeno kod kuće jer se tada radi s ljubavlju.
Pogledaj originalni članak

Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se ne kuha, no prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod kuće, prenosi Mirror.

Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je što bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu, jer je obično bolje kad je domaće.

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Thinkstock
pizza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Facebook
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza s tikvicama

A taj je obrok pečeno meso, poput purice s mlincima. Gemma tvrdi da ne postoji pečeno meso u restoranu koje ima tako dobar okus kao kad se priprema kod kuće.

– Mislim da nikad pečenje u restoranu nije bilo okusom ni blizu domaćem. U restoranu mesu nedostaje mnogo toga, često bude tvrdo ili prepečeno. Osim toga nikad nije dobro začinjeno ili nauljeno, što je po mom mišljenju neoprostivo – objasnila je.

Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava njezina očekivanja. – Ovakva jela plod su ljubavi, na njima je većina nas odrasla te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne može prenijeti u restoranu. 

Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac? Gemma ima odgovor i za to – pizza! Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako nemate krušnu peć.

– Pećnice jednostavno ne mogu doseći temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne teksture tijesta – objasnila je Gemma.

Djevojka na tostu testirala kako djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NJ
njofra51
11:04 20.11.2020.

Englezi i purica sa mlincima!

VI
vidum
15:28 20.11.2020.

Izbjegavajte sva jela u restoranu. Sve domaće je neusporedivo ukusnije. Riba najviše klase (brancin, zubatac, podlanica) iz restorana nikad ne može biti toliko dobra kao riba niže klase (šarun) koju ja ispečem na svojim gradelama. Žali Bože novaca.

Avatar Babajaga
Babajaga
14:13 20.11.2020.

Svasta ova prica. Nikad kuci ne moze biti ispecen pomfri kao u redtoranu i pohanci,bas iz istoga razloga peci. Nitko doma nema peci ni friteze koje mogu doseci te ogromne temperature kao restoranskr