nova metoda

Kontraceptivni nakit: Elegantan način sprječavanja trudnoće

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Kontraceptivni nakit: Elegantan način sprječavanja trudnoće
10.04.2019.
u 17:52
Znanstvenici su pronašli način da kontraceptivne hormone smjeste u naušnice, satove i prstenje te oni postupno prodiru u kožu
Pogledaj originalni članak

Kontraceptivni nakit koji ispušta hormone te oni prodiru u kožu žene koja ga nosi, mogao bi postati nova popularna metoda za sprečavanje neželjenog začeća.

Znanstvenici su pronašli način da kontraceptivne hormone smjeste u naušnice, satove i prstenje te oni postupno prodiru u kožu, navodi Georgia institute of Technology koji razvija ovu metodu.

- Ova tehnika mogla bi omogućiti ženama da spriječe neželjenu trudnoću - kazao je vodeći znanstvenik Mark Prausnitz, prenose mediji.

Sve što žena treba učiniti jest nositi hormonski nakit najmanje 16 sati na dan. Taj vremenski period dostatan je da ispusti količinu hormona dovoljnog za djelotvornu zaštitu od neželjene trudnoće.

Za sada je kontraceptivni nakit u ispitnoj fazi i testiran je na štakorima, a znanstvenici su izvijestili da su ženke dobro podnijele hormonske naušnice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AI
airbender
21:28 10.04.2019.

popovi na aparatima