omiljeno jelo

Ovaj chef tvrdi: Pogrešno kuhate kobasice, evo što trebate učiniti

Foto: Thinkstock
Kobasice
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice
25.01.2018.
u 11:25
Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.
Pogledaj originalni članak

Chef i kulinarski bloger Martin King, poznat pod imenom The Why Chef, tvrdi da mnogi griješe prilikom pripreme kobasica. Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.

Umjesto da ih se kuha ili peče na visokoj temperaturi, tvrdi ovaj chef, kobasice bi se trebale zagrijavati polako. 

Prema Kingu, savršene kobasice trebale bi se kuhati najmanje 30 minuta

Foto: Thinkstock
Kobasice
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice
Foto: Instagram
Kobasice

"Dulje kuhanje na manjoj temperaturi dovoljno će ih skuhati, a opet će se omogućiti da se masnoća otopi i karamelizira", ističe King. 

Također, prema Kingovoj preporuci, kobasice bi se trebalo pripremati u tavi s maslacem.

Pogledajte i galeriju: Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'

Foto: Thinkstock
cheeseburger
Foto: Shutterstock
Sokovi
Foto: Shutterstock
Tartuf
Foto: Thinkstock
kroasan

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar liquidsky
liquidsky
13:54 25.01.2018.

Pojam karamelizacije silno je popularan u gastronomskim emisijama, sve živo se karamelizira. Izgori luk u tavi, oni kažu, evo kako se lijepo karamelizirao. Da prže ili peku japanke ili tenisice, isto bi tako rekli. U posljednje vrijeme se i automobili karameliziraju diljem Hrvatske. Usred noći.

MA
Matertisekaramelizira
12:29 25.01.2018.

Dno dna od članka! Otkad se to mast karamelizira??? I , otkad se to kobasica, koja je puna masti, peče na maslacu???

ZD
zdravko.dren
13:43 25.01.2018.

Strašno pogrešno, em prepisuju priču od nekog američanina Kinga. tamo maslac ne košta 120kn/kg kao u ovoj čudnoj Državi, pripravnik koji je prepisivao članak uz pomoć google translate nezna očito ni jaje na tavi ispeći .. strahota kojom brzinom idemo u sunovrat znanja ..