„Zdravi doručak“

Kako smanjiti osjećaj gladi i osigurati potrebnu energiju

Foto: Shutterstock
Kako smanjiti osjećaj gladi i osigurati potrebnu energiju
27.05.2022.
u 16:50
Ovog utorka uz Večernji list darujemo prilog „Zdravi doručak“
Pogledaj originalni članak

Koliko ste puta rekli da ćete početi živjeti zdravije, da ćete se više kretati i zdravije se hraniti, ali ne znate kako početi? Prije nego krenete u teretanu na duge treninge i počnete koristiti razne suplemente, promijenite svoju prehranu jednostavnim obrocima. Naši stari govorili su da je doručak najvažniji obrok stoga započnite svoj zdraviji život sa zdravijim doručcima.

Ovog utorka Večernji list daruje prilog „Zdravi doručak“ u kojem donosimo 30 ideja za najbolji početak dana. Za sve ljubitelje voća tu su zobene košarice s jogurtom i voćem ili crumble s borovnicama.

Ako ste slatki tip predlažemo keto čokoladni namaz, a ako ste slani tip zavoljet ćete palentu s rajčicama i mladim lukom. Ukoliko ne konzumirate gluten za vas je banana kruh, a za fanove avokada tu je odličan tost s avokadom, šparogama i pečenim rotkvicama.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr