nesvakidašnji poklon

Kad joj je suprug rekao da moraju ozbiljno pričati mislila je da želi razvod: A onda joj je otkrio iznenađenje...

Foto: @mywelshcastle
Kad joj je suprug rekao da moraju ozbiljno pričati mislila je da želi razvod: A onda joj je otkrio iznenađenje...
09.01.2022.
u 14:27
Dvorac Penllyn sagrađen je na mjestu ruševina normanskog dvorca davne 1790. godine za lady Barbaru Vernon, a sada ima novu vlasnicu i očekuje restauraciju.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je svojoj ženi Jude (54) rekao da trebaju ozbiljno popričati, Britanac Terry (56) joj je otkrio da je ispunio njenu želju iz djetinjstva - i kupio joj dvorac!

- Mislila sam da će mi reći da želi razvod, no bio je vrlo tih, a onda odjednom rekao "Kupio sam nam dvorac!" - ispričala je Jude koja mu, kaže, nije odmah povjerovala, pa je provjerila na web stranici prodavatelja velebne nekretnine. 

  Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi:

Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena

- Tamo je pisalo da je dvorac prodan, pa sam ga pitala "Jesmo li ga mi kupili?"... - priča ona.

Naime, par je nedavno počeo tražiti kuću za odmor ali su iz znatiželje odlučili pogledati i više od 200 godina star engleski dvorac Penllyn u blizini Cowbridgea, Vale of Glamorgan.

Terry je kasnije bez njenog znanja dao ponudu, a onda joj za vrijeme šetnje plažom otkrio svoje veliko iznenađenje.

- Bila sam presretna jer sam to oduvijek željela, ali i jako uplašena jer sam znala da će nam takva obveza promijeniti život - rekla je za The Sun Jude koja se još kao 25-godišnjakinja znala provesti kraj tog istog dvorca i razmišljati kako je 'nevjerojatno da neki ljudi žive u takvim domovima'.

Zato je, kaže, kad je doznala da i sama posjeduje jedan, odlučila da će napraviti sve što može da ga restaurira i vrati mu nekadašnji sjaj, ali tako da građevina zadrži svoju povijesnu vrijednost i da za par stotina godina bude na istom mjestu, nekom drugom na raspolaganju.

Jude je tako okupila tim stručnjaka; voditelja gradilišta, konzervatorskog arhitekta, arheologa, stručnjaka za baštinu i inženjera koji već neko vrijeme svakodnevno rade na restauraciji, a par se nada da će useliti do 2024. godine. 

Dvorac je inače sagrađen na mjestu ruševina normanskog dvorca davne 1790. godine za lady Barbaru Vernon, a od njene su smrti za njega brinuli njena prijateljica Emilija Gwinnett i njeni potomci nakon nje. 

- Jedna je žena do nedavno brinula da ta prekrasna građevina ne propada, a sada je red na drugoj! - zaključila je nova vlasnica. 

Pogledajte predivnu reakciju malenog dječaka koji je na poklon dobio štene psića! ❤

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZL
Zlatax
18:42 10.01.2022.

Eto,on je kupio svojoj dragoj dvorac,a ja sam svojoj obećao život ko u bajci i tako moja Pepeljuga kuha,pere,čisti...