Dobre vijesti

Još jedna potvrda pozitivnog učinka čokolade na zdravlje - štiti od srčanih bolesti

Foto: shutterstock
Još jedna potvrda pozitivnog učinka čokolade na zdravlje - štiti od srčanih bolesti
13.08.2020.
u 07:00
Znanstvenici su otkrili da postoji poveznica između konzumiranja čokolade i smanjenja rizika od bolesti srca.
Pogledaj originalni članak

Europsko kardiološko društvo objavilo je rezultate svog istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 336 000 ljudi, a koje se bavilo pitanjem postoji li poveznica između jedenja čokolade i smanjenja rizika od srčanih bolesti, prenosi LADBible.

Rezultati su otkrili - da, čokolada ima pozitivne učinke na zdravlje, a jedan od njih je povezan i s bolestima srca! Ipak, to ne znači da možete jesti ogromne količine svakodnevno. Autor istraživanja dr. Chayakrit Krittanawong rekao je:

"Rezultati prijašnjih istraživanja pokazali su da čokolada ima pozitivan utjecaj na snižavanje krvnog tlaka, a sada smo htjeli vidjeti može li spriječiti i neke bolesti. Analizirali smo rezultate šest istraživanja kroz 50 godina. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline. "

Psihijatri su zatrpani pozivima građana tijekom pandemije: Sve više ljudi osjeća se tjeskobno i traži tablete!

Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijesti je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.