doznajte

Jeste li posesivna osoba? To može biti znak mentalnog poremećaja

Foto: Thinkstock
Varanje
Foto: Thinkstock
varanje
Foto: Shutterstock
Seksizam
Foto: Thinkstock
varanje
Foto: Shutterstock
Veze
Foto: Shutterstock
Dopisivanje
Foto: shutterstock
Veza
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
Par, ljubavpar
23.08.2018.
u 15:46
Opasnost počinje s željom da provodite što više vremena zajedno, ali ubrzo počinju prigovori poput onih: previše vremena provodiš sa svojom obitelji ili prijateljima
Pogledaj originalni članak

Vrlo je tanka linija između zaštite i posesivnosti... Ako osjećate da se ponašate lagano posesivno, ali ne osjećate to kao nešto "opasno", možda ste ipak u krivu. Stručnjaci smatraju da to može biti znak mentalnog poremećaja, piše TOI. 

Opasnost počinje s željom da provodite što više vremena zajedno, ali ubrzo počinju prigovori poput onih: previše vremena provodiš sa svojom obitelji ili prijateljima. Nerijetki su i prigovori zbog ostajanja na poslu ili druženja s kolegama i sl. 

Posesivnost je znak nesigurnosti i nedostatak samopuzdanja. Ako radite ovo, vjerojatno ste već prešli granicu normalnog ponašanja i prešli u posesivnost. 

Ako imate potrebu provjeravati Facebook and Whatsapp svog partnera 

Ako stalno provjeravate ponašanje svog partnera ili partnerice s drugim spolom i ispitujete o čemu pričaju i sl

Emocionalno ucjenjujete svog partnera i izazivate osjećaj krivnje

Kada ste razdvojeni stalno provjeravate je li online ili ga zovete

 

 

 

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CR
CroAx
16:59 23.08.2018.

Imao sam vezu od godinu i pol dana sa posesivnom osobom. I mogu reći - to je pakao od života, iz kojeg sam se jedva izvukao. Nikad više!

AU
austrougarskigeneral
21:14 23.08.2018.

nisam :)

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
15:54 23.08.2018.

Jeste li posesivna domoljubno hendikepirana osoba? To može biti znak mentalnog poremećaja I osjecaja da su svi bolji, drugačiji ili susjedni neprijatelji i da je Marko Perković Thompson ustvari Mozart a osuđeni haški robijaš nevini vitez i vaš uzor i idol.