KARLOVAČKA PIVOVARA

Jela s pivom predstavljena novinarima na predblagdanskom druženju

Foto: PR
Karlovačka pivovara
Foto: PR
Karlovačka pivovara
Foto: PR
Karlovačka pivovara
Foto: PR
Karlovačka pivovara
11.12.2013.
u 11:46
Za ovu prigodu poznati kuhar Ante Udovičić pripremio je posebna jela
Pogledaj originalni članak

Karlovačka pivovara organizirala je jučer tradicionalno predblagdansko druženje s novinarima koje je imalo i edukativan dio o kombiniranju piva i hrane.

Za ovu prigodu poznati kuhar Ante Udovičić pripremio je posebna jela za koja je koristio pivo iz portfelja Karlovačke pivovare: Heineken risotto s jadranskim dagnjama i šafranom, marinirani beef steak u Karlovačkom pivu s holandaisse pjenom od Karlovačkog piva na podlozi od kultiviranih zelenih šparoga te creme brulee s Karlovačkim crnim.

O sljubljivanju piva i hrane govorili su predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Branka Slaveska te direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet.

Pivo je izvanredan proizvod i postoji mnogo zanimljivih priča vezanih uz pivo, a jedna od njih je da se pivo odlično slaže s različitim jelima. Uz različite okuse hrane, mogu se birati i različiti okusi piva, a suptilni okusi piva mogu nadopunjavati hranu jednako kao i vino. Pivo se čak smatra boljom kombinacijom uz neke vrste hrane kao što su sirevi i čokolada. Također, pivo se odlično kombinira sa začinjenom hranom iz Indije i jugoistočne Azije. Okusi i intenzitet piva mogu komplementirati ili kontrastirati okus hrane, a mogućnosti, kombinacija i novih iskustava u okusima doista je mnogo.

Osim što su uživali u hrani i pivu, novinari su također testirali svoje znanje o ovom piću. Kroz pivski kviz Domagoja Jakopovića Ribafisha, velikog zaljubljenika u pivo, imali su priliku naučiti da su voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac osnovni sastojci piva, da se za proizvodnju piva koriste ženski cvjetovi hmelja te mnoge druge zanimljivosti o pivu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.