Brzo i lako

Jednu stvar mnogi zaboravljaju očistiti: Uredski stolac prepun je prljavštine, uklonite je uz nekoliko trikova

Foto: Shutterstock
Jednu stvar mnogi zaboravljaju očistiti: Uredski stolac prepun je prljavštine, uklonite je uz nekoliko trikova
17.12.2020.
u 15:28
Prije nego sjednete opet na uredski stolac, sjetite se koliko se bakterija i prljavštine skuplja svakodnevno.
Pogledaj originalni članak

Jedna stvar koju mnogi rijetko ili nikad ne čiste je uredski stolac, nesvjesni koliko se bakterija i prljavštine skuplja po njemu. Svakodnevno bi trebalo prebrisati prašinu s radnog stola, računala i miša, ali i sa stolca. Donosimo savjete kako to napraviti učinkovito i brzo.

Za početak, stolac možete očistiti od prašine usisavačem, bez obzira od kojeg je materijala napravljen. Temeljito skupite prašinu sa svih dijelova, a nakon toga u zdjelici pomiješajte deterdžent za suđe s toplom vodom. Umočite krpicu, dobro ju ocijedite kako tkanina ne bi upila tekućinu i obrišite cijeli stolac. 

Što mislite, može li se u Zagrebu živjeti od 5000 kuna plaće?

Ako ste negdje naišli na tvrdokorne mrlje možete nanijeti nekoliko kapi alkohola i obrisati ga suhom krpom. 

Za kraj, umočite krpu u čistu vodu i obrišite cijeli stolac kako biste uklonili ostatke deterdženta. Ostavite stolac da se suši na zraku, prenosi New York Times.

Izbjegavajte pretjerano čišćenje - sterilni domovi nisu uvijek zdraviji

Foto: Thinkstock
Čišćenje stana

Integracija Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH: Ostvarenjem plemenitih ciljeva u području ljudskih prava i prava manjina, doprinosimo boljem društvu

Jedan od ključnih projekata koje Ured trenutačno provodi je „Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“, koji ima za cilj povećati broj mladih Roma i Romkinja u obrazovnom sustavu. O tom i drugim važnim projektima ključnog Vladinog stručnog tijela za unaprjeđenje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, razgovarali smo s ravnateljem g. Alenom Tahirijem.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.