`šalša`

Je li ovo najlakši način za pripremanje omiljene zimnice?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Kuhanje rajčice
Foto: Thinkstock
Rajčica
Foto: pixabay
rajčica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Rajčica
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
rajčica
Foto: Thinkstock
Rajčica
04.09.2018.
u 07:03
Ipak, iako je većina priprema ukuhavanjem u loncu, možda biste trebali isprobati jednostavniji način, a kuhari će se složiti i ukusniji.
Pogledaj originalni članak

Krajem ljeta mnoge domaćice ukuhavaju umak od sočnih rajčica kako bi u okusima ljeta uživali i tijekom zime. Domaće, punog okusa, rajčice, šteta je ne sačuvati za hladne zimske dane, a najbolji način za to jest svakako umak od rajčice, odnosno šalša. 

Ipak, iako je većina priprema ukuhavanjem u loncu, možda biste trebali isprobati jednostavniji način, a kuhari će se složiti i ukusniji. Umjesto ukuhavanja u loncu, rajčice stavite u posudu za pečenje, posolite i pošećerite, poprskajte s malo limunova soka, dodajte češnjak i maslinovo ulje, malo ljute paprike i ostale začine po želji. Zatim stavite u pećnicu na sat vremena na oko 150 stupnjeva, uz povremeno miješanje. Ako vam se gornji sloj "zapeče", snizite temperaturu pečenja i ostavite u pećnici dok se ispari višak tekućine. Pred kraj pečenja, umiješajte ocat ( ista količina koliko ste upotrijebili soli i šećera). 

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.