Foto: Damir Spehar/PIXSELL Kuhanje rajčice
Krajem ljeta mnoge domaćice ukuhavaju umak od sočnih rajčica kako bi u okusima ljeta uživali i tijekom zime. Domaće, punog okusa, rajčice, šteta je ne sačuvati za hladne zimske dane, a najbolji način za to jest svakako umak od rajčice, odnosno šalša. 
Foto: Thinkstock Rajčica
Ipak, iako je većina priprema ukuhavanjem u loncu, možda biste trebali isprobati jednostavniji način, a kuhari će se složiti i ukusniji. Umjesto ukuhavanja u loncu, rajčice stavite u posudu za pečenje, posolite i pošećerite, poprskajte s malo limunova soka, dodajte češnjak i maslinovo ulje, malo ljute paprike i ostale začine po želji.
Foto: Thinkstock rajčica
Zatim stavite u pećnicu na sat vremena na oko 150 stupnjeva, uz povremeno miješanje. Ako vam se gornji sloj "zapeče", snizite temperaturu pečenja i ostavite u pećnici dok se ispari višak tekućine. 
Foto: Robert Anic/PIXSELL Rajčica
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL rajčica
Foto: Thinkstock Rajčica

Je li ovo najlakši način za pripremanje omiljene zimnice?

04. 09. 2018. u 07:03 0
Ipak, iako je većina priprema ukuhavanjem u loncu, možda biste trebali isprobati jednostavniji način, a kuhari će se složiti i ukusniji.

Krajem ljeta mnoge domaćice ukuhavaju umak od sočnih rajčica kako bi u okusima ljeta uživali i tijekom zime. Domaće, punog okusa, rajčice, šteta je ne sačuvati za hladne zimske dane, a najbolji način za to jest svakako umak od rajčice, odnosno šalša. 

Ipak, iako je većina priprema ukuhavanjem u loncu, možda biste trebali isprobati jednostavniji način, a kuhari će se složiti i ukusniji. Umjesto ukuhavanja u loncu, rajčice stavite u posudu za pečenje, posolite i pošećerite, poprskajte s malo limunova soka, dodajte češnjak i maslinovo ulje, malo ljute paprike i ostale začine po želji. Zatim stavite u pećnicu na sat vremena na oko 150 stupnjeva, uz povremeno miješanje. Ako vam se gornji sloj "zapeče", snizite temperaturu pečenja i ostavite u pećnici dok se ispari višak tekućine. Pred kraj pečenja, umiješajte ocat ( ista količina koliko ste upotrijebili soli i šećera). 

PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".