Prijedlog za ručak

Janjeće pečenje s hrskavim krumpirom aromatizirano kaduljom

Foto: Thinkstock
Janjeće pečenje s hrskavim krumpirom aromatizirano kaduljom
06.12.2013.
u 17:00
Ususret blagdanima donosimo vam prijedlog za ovo sočno i aromatizirano janjeće pečenje za koje će vam biti potrebno oko 120 kuna
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: 1 kg janjeće plećke, 3 češnja češnjaka, lovor, maslinovo ulje, 1,5 kg krumpira

PRIPREMA: Janjeću plećku dobro istrljajte solju. Na mjestima zarežite i ugurajte očišćene komadiće češnjaka. Neka odstoji, a prije pečenja malo namažite maslinovim uljem i blago popaprite. Pećnicu zagrijte na 180 ˚C i pecite pokriveno aluminijskom folijom kako se ne bi presušilo. Nakon pola sata otkrijte meso. Krumpir koji ste kratko prokuhali začinite pa dodajte uz meso, rasporedite listiće kadulje i pecite još 20-ak minuta dok ne porumeni. 

>>Laganija i zdravija verzija – Isprobajte lazanje bez tjestenine

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.