Brza hrana

Jabuke umjesto krumpira za dječje zdravlje

Jabuke umjesto krumpira za dječje zdravlje
01.08.2011.
u 15:25
Zbog jabuka u Happy Mealu taj će obrok imati 20 posto kalorija manje, prenosi portal Yahoo.com
Pogledaj originalni članak

Da je dječja debljina postala pravi problem te da je potreba za zdravom prehranom sve jača, potvrđuje i činjenica da McDonald’s u SAD-u od jeseni u ponudu uvodi kriške jabuke u svaki dječji jelovnik (Happy Meal). Iako se jabuke, kao i salata te jogurt, već nalaze u McDonald’sovoj ponudi, nove promjene bit će rigoroznije. 

Zbogom krumpirićima? 

Iz McDonald’sa su rekli da će od početka jeseni uvesti kriške jabuke i smanjivati porcije prženih krumpirića u dječjim kutijama pri tome uzimajući kupcu dosadašnje pravo izbora između jabuka i krumpira u Happy Mealu, prenosi portal Yahoo.com. 

Jabuke umjesto krumpira malo kojem će se djetetu svidjeti, ali briga o zdravlju dolazi na prvo mjesto. 

“Krivci” za jabuke u jelovnicima zdravstveni su djelatnici i drugi s kojima se sve češće suočavaju lanci brze prehrane koje često proglašavaju odgovornima za dječju pretilost i ostale probleme povezane sa zdravljem. Iz McDonald’sa kažu da je taj potez odgovor na traženje kupaca za zdravijim izborom. 

Nitko ne želi jabuke 

No, u praksi je situacija potpuno drukčija, na što upućuju i brojke. 

Tek 11 posto klijenata naručuje jabuke s Happy Mealom, iako njih 88 posto zna za mogućnost izbora. 

Dobra je vijest za sve što će ta promjena smanjiti broj kalorija u Happy Mealu za 20 posto. 

– McDonald’s se slaže s vodećim stručnjacima za hranu da male životne promjene u prehrani mogu voditi poboljšanju i dobrobiti – istaknula je Cindy Goody iz McDonald’sa te dodala kako nisu potpuno eliminirali krumpir iz Happy Meala jer je sva hrana dobra dok se konzumira umjereno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TA
tapiros
23:06 01.08.2011.

Zašto Mc ima posebno pecivo, samo za svoje sendviče? Jer nigdje ne postoje tako MALA peciva na tržištu :)! Šta će oni to smanjivati??? Uvjerljivo najmanje porcije svega imaju, a daleko najviše kalorija (tu bi trebao i Guinness imati materijala za svoju knjigu). Oni balzamiraju uljem svu hranu koju niti bakcili ne žele - pogledajte taj Happy meal kako izgleda nakon par mjeseci pri sobnoj temperaturi - ISTO!!! :)))

LI
liliZG
10:59 02.08.2011.

..........sve je u redu dok ti takva brza hrane ne postane svakodnevna, ako si priuštiš, pizzu,burek, čevape ili famozni McDonalds najviše jednom u tjedan i pol, neće biti ništa strašno..........