Živjele banane

Izgledom mami, a okusom obara s nogu: Crno-bijeli banana kolač već nam je najdraži!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Izgledom mami, a okusom obara s nogu: Crno-bijeli banana kolač već nam je najdraži!
16.03.2023.
u 12:20
Sigurno ste isprobali recept za banana kruh koji smo podijelili s vama, mnogima je to omiljena poslastica. Banane su dušu dale za pripremu kolača, a u ovom crno-bijelom banana kolaču glavni je sastojak.
Pogledaj originalni članak

Izgledom mami, a okusom obara s nogu, ovaj brzi i jednostavan kolač nestat će s pladnja za pola sata, tvrdi Tatjana Miletić, a mi potpisujemo svaku njezinu riječ.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Crno-bijeli banana kolač

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 praška za pecivo 
  • prstohvat soli
  • 60 g rastopljenog maslaca
  • 20 g ulja

Za crni dio:

  • 1 velika žlica puna nutele
  • 1 puna žlica kakaa
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica cimeta

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Izgnječite banane, zatim im dodajte jaja, šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo, rastopljeni i prohlađeni maslac, ulje, prstohvat soli i sve dobro sjedinite. U drugu posudu prebacite malo manje od pola dobivene smjese i u nju dodajte nutelu, kakao, vaniliju, cimet i sve dobro promiješajte. Kalup u kojem ćete peći (ja koristim okrugli) prvo podmažite maslacem, a zatim počnite s naizmjeničnim ulijevanjem crne i bijele smjese za tijesto: prvo malo više od pola dobivene bijele smjese, pa zatim crni dio (također malo više od pola), zatim ponovite bijeli dio, pa crni... cijelo vrijeme radeći ciklične krugove. Kad ste gotovi, drvenim štapićem prođite kroz smjesu četiri puta, od ruba kalupa prema sredini. Pecite u pećnici oko 70 minuta na 180 °C. Prohlađeni kolač izvadite Iz kalupa i režite tek kad se potpuno ohladi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.