oprez!

Izbjegnite ubode komaraca, doznajte što ih privlači

Foto: Getty Images
Komarci
Foto: Getty Images
Komarci
Foto: Getty Images
Komarci
Foto: Getty Images
Komarci
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Komarci
Foto: Thinkstock
znojenje
Foto: Reuters/PIXSELL
komarac, komarci
Foto: Thinkstock
Komarci
21.04.2019.
u 08:16
Ako imate krvnu grupu 0, pravi ste mamac za ove krvopije.
Pogledaj originalni članak

Komarci su jedni od najiritantnijih "zujavaca" u vrućim, ljetnim danima, ali mogu biti i prijetnja zdravlju kao prenosnici nekih bolesti.

Kako biste se što bolje zaštitili, koristite repelente, konzumirajte češnjak i bosiljak jer ih drže podalje od vas, izbjegavajte vlažna područja, koristite eterična ulja metvice i limunske trave kako biste ih držali podalje od vašeg doma.

No, dobro je znati i što ih privlači kao magnet. 

Cvjetni parfemi privući će komarce na vas prije nego se snađete. Izbjegavajte ih koristiti barem ako boravite ili planirate boraviti u području gdje postoji mogućnost da ima komaraca. 

Ako imate krvnu grupu 0, pravi ste mamac za ove krvopije. Vi biste trebali posebnu pozornost posvetiti tome kako se zaštititi od uboda komaraca. 

Znoj će ih također jako privući. Iako je teško izbjeći znojenje u ljetnim danima, češće se tuširajte i imajte sa sobom bocu vode kako biste se uvijek mogli osvježiti. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.