Nevjerojatno

Istraživanje otkrilo: Dobar dio muškaraca ne mijenja donje rublje svaki dan - ni žene nisu ništa bolje

Foto: Shutterstock
Istraživanje otkrilo: Dobar dio muškaraca ne mijenja donje rublje svaki dan - ni žene nisu ništa bolje
12.10.2020.
u 10:30
"Ako ga ne mijenjate redovito možete razviti bakterije poput E. Coli, stafilokoka, streptokoka i mnogo drugih - one vole vlažna i topla mjesta", tvrdi dermatologinja.
Pogledaj originalni članak

Istraživanje koje je provela online trgovina OnBuy, na 2 790 muškaraca i žena otkrilo je koliko loše ljudi drže do higijene. Postavilo se pitanje redovitog mijenjanja donjeg rublja, a čak 22 posto muškaraca odgovorilo je da nema tu naviku. Ništa bolje nisu bile ni žene - 18 posto njih ne čini to svakodnevno.

Jedan od 20 muškaraca rekao je da iste gaće nosi i više od pet dana prije nego ih promijeni. Otkriveno je i da 76 posto muškaraca i 69 posto žena svoje rublje samo okrene na drugu stranu prije novog nošenja. Na pitanje koliko često kupuju novo rublje, 13 posto muškaraca kaže svake tri godine, a istu naviku ima i 4 posto žena, prenosi LADBible.

Pitali smo muškarce poznaju li ženske beauty proizvode, odgovore pogledajte u videu:

Stručnjak za čišćenje iz EOT Cleaning tvrtke, Ivan Ivanov, tvrdi da se gaćice trebaju prati nakon svakog nošenja: "Ako želite održavati pravilnu higijenu, onda biste odjeću, a pogotovo donje rublje i opremu za trening, trebali prati nakon svakog nošenja."

Ivan također preporučuje da se koristit antibakterijsko sredstvo za pranje odjeće i da se koristi temperatura od 40 do 60 stupnjeva pri pranju.

Dermatologinja dr. Nichola Cosgrove rekla je da donje rublje služi kao barijera između intimnih dijelova tijela i odjeće koju nosimo nekoliko puta prije pranja poput traperica. "Jednostavnije je oprati donji veš nego odjeću, a ako ga ne mijenjate redovito možete razviti bakterije poput E. Coli, stafilokoka, streptokoka i mnogo drugih - one vole vlažna i topla mjesta. Osim toga, možete dobiti gljivičnu infekciju i upalu mokraćnih puteva."

Istraživanje među mladima pokazalo da većina ima stavove suprotne crkvenom nauku:

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
mladi
Foto: Zadarska nadbiskupija
Foto: Zadarska nadbiskupija
Foto: Zadarska nadbiskupija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.