Savjeti stručnjaka

Intima u karanteni: Kako sačuvati vezu ako ste odvojeni tijekom izolacije

Foto: shutterstock
Intima u karanteni: Kako sačuvati vezu ako ste odvojeni tijekom izolacije
19.04.2020.
u 22:42
Parovi koji su odvojeni zbog izolacije svakodnevno susreću razne probleme s intimom i poveznasti.
Pogledaj originalni članak

Sve više ljudi ostaje doma, a za parove to znači otkrivanje novih stvari o partnerima te isprobavanje ratnih novih stvari, kako u vezi tako i u seksu. No postoje oni parovi koji su zbog izolacije odvojeni i jedini način komunikacije im je preko poziva i videopoziva, prenosi metro.co.uk.

Izolacija predstavlja nove probleme između parova, kao što su usamljenost i pokušavanje ostvarivanja povezanosti, kako emocionalno, tako i fizički. Teško je kada ne možete zagrliti ili poljubiti svog partnera, pogotovo osobama koje su navikle na to svaki dan. Sarah Louise Ryan, stručnjakinja za veze i odnose, podijelila je svoje savjete kako održati intimu za vrijeme odvojene izolacije.

Pogledajte što klinci misle da je ljubav i jesu li ikada bili zaljubljeni: 

Komunicirajte redovito, a ne konstantno 

Nije stvar koliko vam dugo traje razgovor, već koliko je on bio kvalitetan. Parovi žele da njihov razgovor bude značajan i osjećajan. Važno je odrediti određeno vrijeme kada ćete imati razgovor jer tako ulazite u određenu rutinu i više cijenite svoje vrijeme samostalno. Također ćete tako odrediti vrijeme kada ćete biti fokusirani jedno na drugo i moći ćete istinski razgovarati.

Virtualni spojevi

Iako niste fizički zajedno, to ne znači da ne možete ići na spojeve. Također vam je to izlika da se sredite i osjećate se malo bolje o sebi. Parovi mogu zajedno provoditi vrijeme na pikniku na balkonu ili večeri u dnevnom boravku. Važno je mijenjati spojeve kako biste razbili svoju rutinu i dosadu.

Eksperimentirajte sa seksom

Vrijeme odvojeno je savršeno za upoznavanje vlastite seksualnosti te probavanje stvari koje inače nikada ne biste probali, poput seksi videopoziva i poruka ili zajedničkog masturbiranja. Savršeno je vrijeme da upoznate sami sebe i što vam se sviđa te da partneru pokažete i objasnite što vam odgovara. 

Slušajte partnerove potrebe

Idealno je vrijeme za otkrivanje što želite od vašeg odnosa i što vam se sviđa u njemu. Zajedno s partnerom pričajte o stvarima koje vam se sviđaju u vašem odnosu, poput komunikacije, zagrljaja i slično, te otkrijte što želite u vašem odnosu popraviti. Također slušajte i partnerovo mišljenje te njegove želje i potrebe.

Planirajte budućnost

Sjetite se svih spojeva na koje biste htjeli ići ili mjesta koja biste htjeli posjetiti te zajedno s partnerom planirajte vaše avanture. Tako ćete se imati nečemu radovati tijekom izolacije, a nakon što ona završi moći ćete igrati i zabavnu igru, gdje jedna osoba na papirić napiše gdje želi ići, a druga što želi raditi te ih stavite u jednu kutiju. Nasumično izaberite dva papirića i to će biti vaš spoj.

Pogledajte savjete kumica s Trešnjevačkog placa za vječnu ljubav:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.