Tko se žalio - otkaz!

Internetsku zvijezdu Salt Baea, kojeg obožavaju i Hrvati, tuži bivši zaposlenik zbog napojnica

Foto: Instagram
Internetsku zvijezdu Salt Baea, kojeg obožavaju i Hrvati, tuži bivši zaposlenik zbog napojnica
17.01.2019.
u 10:12
Nusr-et Steak House nezaobilazna je adresa u Istanbulu, a bivši konobar iz restorana s njujorškom adresom tužio je vlasnika, poznatog pod nadimkom Salt Bae, da im je uzimao napojnice.
Pogledaj originalni članak

Internetska food zvijezda i ugostitelj Nusret Gokce, poznat pod nadimkomSalt Bae optužen je da je svojem osoblju uskraćivao napojnice, a svakome tko se na to požalio, dao je otkaz. Slučaj se dogodio u restoranu na Manhattanu, 

Turskog mesara, koji je inače poznat po jedinstvenom stilu rukovanja i začinjavanja mesa, tužio je Mustafa Fteja, konobar koji je radio u Nusr-Et Steakhouse na West 53rd Street u New Yorku. 

Fteja tvrdi da je njegov bivši šef uzimao sve napojnice od osoblja, uključujući sve što je bilo iznad "propisanih" 18% koji su dodani na račun gosta kao naknada za usluge. Osim toga, Gokce je uzimao odmah i tri posto od ukupnog iznosa na kraju tjedna, a sve je bilo nepravedno podijeljeno između barmena, sushi chefova i menadžera. 

Gosti su vjerovali da cijeli iznos napojnice ide osoblju koje ih je uslužilo, a nekoliko je puta napomenuo kako je Gokce otpuštao svakoga tko se usudio požaliti na to što ne dobiva napojnice.

Fteja traži naknadu štete u iznosu koji će biti određen na sudu. Spomenuti restoran otvoren je prošle godine - iako je restoran dobio velike međuonarodne pohvale, Njujorčani su ga u početku bombardirali kritikama: prvenstveno zbog jako visokih cijena steakova, a zatim zbog tog što meso režu golim rukama, a time krše zdrastveni kodeks New Yorka. Iz New York Posta zamolili su restoran za komentar, no, unatoč tome što se mogu pohvaliti najvišom ocjenom, na zahtjev nisu odgovorili. 

I brojnim Hrvatima Nusr-et Steakhouse nezaobilazna je adresa u brojnim metropolama. 

Darijo Srna objavio je fotke na Instagramu na kojem on i supruga Mirela Forić-Srna poziraju s Nusretom, a ispod fotke mu je zahvalio na svemu te dodao da se vide u Istanbulu. 

Koliko je oduševljen sposobnostima konobara u Nusr-et Steakhouseu, nije skrivao ni nogometaš Junior Fernandes koji je na Instagramu podijelio i video.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.