JAMČI UGODNE SNOVE

Ne možete zaspati? Izmislili su sprej s kojim ćete moći brže zaspati

Foto: Thinkstock
Ne možete zaspati? Izmislili su sprej s kojim ćete moći brže zaspati
01.02.2015.
u 17:00
Ostaje vidjeti hoće li sprej funkcionirati bolje od pilula, no insomničari su iznimno zainteresirani za ovaj proizvod
Pogledaj originalni članak

Robovi nesanice napokon bi mogli odahnuti jer je na tržište lansiran sprey "Sprayable Sleep" koji se nanosi sat vremena prije odlaska u krevet. Jamči ugodne snove, tvrde tvorci koji su već stvorili "kofein u spreju". Sprej za snove već je nadmašio potrebni iznos da se proizvod i ostvari za tisuću posto u manje od dva tjedna, piše portal Cnet.

Kakvi su to učinkoviti sastojci, mnogi se pitaju,a među njima nije kloroform kako bi neki mogli zaključiti. Zapravo je riječ o aminokiselini tirozin i melatoninu, hormonu kojeg organizam stvara kako bi regulirao cikluse spavanja i budnosti. Melatonin je ključan sastojak, a već postoji i kao tableta za istu svrhu.

No, tvorci Sprayable Sleep-a kažu da bi njihova metoda mogla biti pravo rješenje jer se melatonin u tabletama nalazi u znatno višim dozama nego što tijelo treba te da ga jetra znatno brže čisti iz organizma. Otpuštanje melatonina polako u tijelo kroz kožu znatno je prirodniji način koji ujedno bolje regulira rad žijezde u mozgu, epifize.

Ostaje vidjeti hoće li sprej funkcionirati bolje od pilula, no insomničari su iznimno zainteresirani za ovaj proizvod. Dosad, 2.200 korisnika je kroz Indiegogo i kampanju odlučilo podržati nastavak projekta.

Cijena bočice spreja za 30 dana stoji 15 dolara.

>> Nesanica loše utječe na muškarce, a može biti i smrtonosna

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.