poražavajući podaci

I vaše dijete? Trećina svakodnevno jede čips kao užinu...

I vaše dijete? Trećina svakodnevno jede čips kao užinu...
29.03.2013.
u 11:10
Sve su "siromašnije" zdrave prehrambene navike odraslih, a kamoli neće kod djece. Djeca, primjerice, čips svakodnevno jedu i to najčešće kao užinu...
Pogledaj originalni članak

Trećina djece svakodnevno konzumiraju čips, ali i ostalu \"junk food\" hranu punu masti, soli ili šećera, poput kolača, čokoladica i ostalih grickalica. Dvije trećine njih čips jede kao užinu.

Umjetni slatkiši popularniji su među djecom nego jabuke ili banane, pa 63 posto djece jede slatkiše, u usporedbi s 54 posto koja se opredjeljuju za neku voćku.

Brojke iz istraživanja govore da 70 psoto djece imaju najmanje jednu užinu dnevno, dok 16 posto mališana užinuje dva puta na dan. Ipak 58 posto djece između 8 i 15 godina jedu zdrave grickalice poput voća, sjemenki ili zdravih kolača od riže, piše Daily Mail.

Za odrasle, pak, voće je u 51 posto slučajeva najpopularnija užina, 43 posto ljudi poseže za čipsom, 36 posto za čokoladom, a 27 posto za ostalim čokoladnim slatkišima. Istraživanje je pokazalo i da 46 posto muškaraca čips jede da ublaži glad, a 36 posto žena kaže da čips jede iz zadovoljstva.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.