pakung tjedno

I oštećena kosa može izgledati zdravo, jako i sjajno

Foto: Thinkstock
I oštećena kosa može izgledati zdravo, jako i sjajno
05.03.2014.
u 18:00
Opće pravilo za primjenu regeneratora: što je kosa gušća i kovrčavija, neophodan joj je hranjiviji, tj. gušći regenerator da bi svaka vlas bila ravnomjerno prekrivena.
Pogledaj originalni članak

Pakung dubinskog djelovanja vjerojatno ne koristi kosi više od običnog regeneratora, koji se nanosi nakon svakog pranja.

Djelovanje regeneratora nešto je poput poliranja automobila – prekriva ogrebotine i vraća sjaj. Iako nijedan regenerator ne može popraviti štetu kada je kosa mrtva, donekle joj mogu vratiti sjaj.

Stručnjaci uspoređuju kutikulu dlake (površinski sloj kose) s ribljom krljušti, koja se, kada je suha, izvije prema gore, kruta je i oštra. No, kad se smoči, ponovo izgleda glatko. Dakle, regenerator prekriva kutikulu, što omekšava kosu, olakšava raščešljavanje i onemogućuje pojavu elektriciteta. Zbog toga, čak i oštećena kosa može izgledati zdravo, jako i sjajno – barem privremeno.

Opće pravilo za primjenu regeneratora jest: što je kosa gušća i kovrčavija, neophodan joj je hranjiviji, tj. gušći regenerator da bi svaka vlas bila ravnomjerno prekrivena.

S druge strane, žene koje imaju tanku, rijetku kosu trebaju koristiti samo regenerator koji povećava volumen i izbjegavati uporabu silikona – koji su idealni za hidrataciju i kroćenje guste ili kovrčave kose.

Pakunzi i ”leave-in” regeneratori, prema pravilu, najbolji su za primjenu na oštećenoj kosi i onoj koja je podložna oštećenjima. Samo isprobavanjem više njih možete otkriti onaj preparat koji vam najviše odgovara.

>>Čini se da smo cijelo vrijeme prali kosu na krivi način....

>>Žene koje imaju ravnu i tanku kosu trebale bi je prati svaki dan

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.