doznate što vas čeka

Htjeli biste udomiti ljubimca? Evo zašto je prije toga dobro volontirati u skloništu za životinje

Foto: Shuttershock
Htjeli biste udomiti ljubimca? Evo zašto je prije toga dobro volontirati u skloništu za životinje
03.01.2022.
u 07:00
Volontiranje u skloništu životinji pomaže da se navikne na nas, kao i nama na nju, što je važan korak prema konačnom udomljavanju, kaže direktorica volonterskog i udomiteljskog centra.
Pogledaj originalni članak

- Već sam u prvim danima pandemije, kao i mnogi drugi, počela razmišljati o udomljavanju kućnog ljubimca, no prije te sam obveze  htjela biti sigurna što me čeka pa sam odlučila neko vrijeme volontirati u skloništu za napuštene životinje i od tamo prvo privremeno udomiti jednu mačku -, ispričala je novinarka Insidera Talia Lakritz. 

Već je nakon par dana suživota s mačkom znala, kaže, da ju je spremna uzeti i za stalno, a zbog volontiranja se zaljubila u pomaganje napuštenim životinjama, koje uz ljude postaju umiljati ljubimci.

 Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com

- Svima savjetujem da se, barem na kraće, okušaju u takvom dobrotvornom radu - poručila je, a evo zašto:

Volontiranje u skloništu koristi životinji, skloništu i volonteru

Vrijeme u skloništu životinji pomaže da se navikne na nas, kao i nama na nju, što je važan korak prema konačnom udomljavanju, kaže direktorica volonterskog i udomiteljskog centra ASPCA Eileen Hanavan.

Udomiteljstvo isto tako, dodaje, pomaže i skloništima da sačuvaju svoj prostor i resurse za one životinje kojima je to nužno potrebno, a ljudima pruža udobnost, priliku za druženje i za učenje.

Kad udomite životinju izbjeći ćete neke troškove

Neka skloništa imaju dogovor s veterinarskim ordinacijama pa ćete nakon volontiranja za životinju koju odlučite udomiti dobiti besplatno cijepljenje i neke druge veterinarske tretmane;  a dobiti ćete i smjernice o tome kako raditi s nesocijaliziranim životinjama, kako bi im pomogli da se polako otvore i transformiraju u ljubimce pune ljubavi. 

Pomaganje životinjama nas ispunjava

Najčešće pitanje o udomiteljstvu je 'je li se teško pozdraviti sa životinjom koju netko udomi', kaže Lakritz i objašnjava da je taj trenutak uvijek pomalo tužan, ali je i utješno znati da ste im pomogli da završe s vlasnicima koji ih vole.

Dino (12) ima 50 kućnih ljubimaca o kojima brine: “Imam guske, kokoši, svinju, zečeve...”

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.