TripAdvisor

Hrvatska sve traženija, popularnost najbrže raste Dubrovniku i Splitu

Hrvatska sve traženija, popularnost najbrže raste Dubrovniku i Splitu
VL
Autor
Radmila Kovačevć
03.06.2019.
u 11:54
Dubrovnik i Split gradovi s najvećim rastom popularnosti
Pogledaj originalni članak

Po rastu popularnosti i pretraživanja na portalu TripAdvisor za prva četiri mjeseca ove godine, Hrvatska je na vrhu popisa svjetskih turističkih destinacija. Tijekom spomenutog razdoblja, pokazala je statistika o ponašanju i posjetima korisnika jedne od najvećih specijaliziranih platformi za putovanja na svijetu, popularnost naše zemlje porasla je čak 27 posto u odnosu na prva četiri mjeseca lani.

Pritom je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto u kategoriji gradova s rastom popularnosti od 46 posto, a u stopu ga na drugom mjestu prati Split s rastom popularnosti od 41 posto.

– Ovo su odlični pokazatelji za naš turizam ako znamo da je samo u travnju, recimo, više od 280 milijuna putnika u svijetu tražilo ključne turističke informacije upravo preko TripAdvisora – kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Iza Hrvatske su se, u kategoriji zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru, svrstale Slovenija (rast od 22 posto), Crna Gora (rast od 18 posto), Grčka (rast od 12 posto) te Cipar s porastom popularnosti od 11 posto. U kategoriji gradova, nakon naših dviju turističkih zvijezda, najveći rast popularnosti, od 39 posto, zabilježio je Salou u Španjolskoj, a slijede Ayia Napa na Cipru i turski Marmaris te španjolska Ibiza.

TripAdvisor je inače dostupan na 49 tržišta diljem svijeta u 28 jezičnih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 milijuna komentara i mišljenja putnika i turista u vezi s putovanjima te više od osam milijuna smještajnih objekata, restorana, doživljaja, aviokompanija itd.  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr