istraživanje

Hrvati najkvalitetnijima smatraju Mercedes, U2, Gibonnija i Merkel

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
u2, koncert, 2.dan
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
'22.08.2011.Zagreb - Trg sv Marka, Vlada RH , Na poziv predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, u sluzbeni posjet Hrvatskoj dosla je kancelarka Savezne Republike Njemacke Angela Merkel.
Foto: Leonard Ninčević/PIXSELL
\'scena - 29.08.2009. Split, Hrvatska - sinoc su odrzane runjiceve veceri na peristilu , na slici gibonni Photo: Leonard Nincevic - Vecernji list\'
\'mercedesml02_nnn_aut_140311\'
parni valjak
18.10.2011.
u 17:55
Upravo završeno opsežno istraživanje QUDAL – Quality – DEEPMA prvi put pokazuje preferencije, mišljenja i iskustva hrvatskih građana kada je riječ isključivo i samo o kvaliteti.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski građani najkvalitetnijima smatraju Mercedes, U2, Gibonnija, Angelu Merkel... pokazali su rezultati prvog hrvatskog istraživanja QUDAL – Quality – DEEPMA koje je u rujnu ove godine za tvrtku Axios u Hrvatskoj proveo Centar za istraživanje GfK u više od 200 kategorija. Hrvatske građane pitalo se u istraživanju QUDAL (QUality meDAL) što bi oni kupovali te što bi koristili da im pri kupnji novac nije nikakav problem i da pri odluci o kupnji i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvaliteti.

U kategoriji "Automobili općenito" na prvom mjestu uvjerljivo se smjestio Mercedes. Slijede ga BMW, Volkswagen, Opel, Audi i Peugeot.

Cijenimo kvalitetu U2, ali i Miše Kovača

Kada je riječ o stranim glazbenim bendovima, na prvo mjesto smjestila se irska grupa U2, zatim britanski The Beatlesi, potom Rolling Stonesi i Red Hot Chili Pepersi. U kategoriji “Hrvatski pjevač / pjevačica” prvo mjesto zauzeo je Zlatan Stipišić Gibonni. Oliver Dragojević smjestio se na drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Mati Miši Kovaču. Nakon Kovača slijede Severina, Nina Badrić te Jelena Rozga.

Od hrvatskih glazbenih skupina, prema kvaliteti, najviše cijene Parni valjak. Drugo i treće mjesto dijele Prljavo kazalište i Magazin. Slijede TBF, Hladno pivo te Colonia.

Fasciniraju nas Merkel i Obama

U kategoriji "Političar / političarka u svijetu" na prvom mjestu uvjerljivo se smjestila njemačka kancelarka Angela Merkel. S prilično velikim zaostatkom u broju glasova slijedi američki predsjednik Barack Obama. Na trećem mjestu smjestio se bivši predsjednik i aktualni ruski premijer Vladimir Putin, pokazalo je istraživanje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

OB
-obrisani-
18:07 18.10.2011.

Hrvati očito pojma nemaju.....mercedes već jako dugo nije IN i neklvalitetan je

Avatar WindFucker
WindFucker
18:13 18.10.2011.

Prema rezultatima ovog istraživanja, zaključio bih da su Hrvati ili snobovi ili seljaci... Tek tu i tamo prepoznajemo kvalitetu...

DU
Deleted user
21:13 18.10.2011.

BMW ueber alles ZZ Top Putin (lukaviji od svih)