Zdravlje na tanjuru

Hrana za utjehu: Kalcij protiv PMS-a, gljive za sreću

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
hrana
Foto: Thinkstock
hrana
15.03.2014.
u 12:25
Iako smo se kao klinci mrštili pri pogledu na zelenje na tanjuru, konzumiranje mahunarki i zelenog lisnatog povrća u zreloj dobi odlična je prevencija depresije...
Pogledaj originalni članak

Iako smo se kao klinci mrštili pri pogledu na zelenje na tanjuru, konzumiranje mahunarki i zelenog lisnatog povrća u zreloj dobi odlična je prevencija depresije.

Kalcij

Ako svakodnevno kao dodatak prehrani uzimate do 1.200 mg ovoga minerala, značajno ćete ublažiti simptome PMS-a.

Čarobne gljive

U jednoj američkoj studiji, 70 % ispitanika prijavilo je osjećaj velikog zadovoljstva, smirenosti i harmoničnosti nakon konzumiranja halucinogena, pod imenom psilocibin, koji je sastojak pojedinih vrsta gljiva. Riječ je o supstanci čija je upotreba pod službenom kontrolom, a koja predstavlja rizik za zdravlje.
 

>>Najbolje će nas utješiti grah i kobasice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:32 15.03.2014.

ajde recite iskreno, da li ste sretniji kad pojedete jednu Milka čokoladu ili zdjelu salate?