Jednostavno za shvatiti

Evo kako govor tijela otkriva gleda li vas osoba kao prijatelja ili ipak želi nešto više

Foto: Unsplash
Evo kako govor tijela otkriva gleda li vas osoba kao prijatelja ili ipak želi nešto više
03.07.2020.
u 09:00
Možda se trudi sakriti, ali pogledi, pokreti rukama i govor tijela ga odaju.
Pogledaj originalni članak

Američka sveučilišta, Wellesley i Kansas analizirali su pokrete očiju kod 105 heteroseksualnih studenata oba spola dok su im prikazivali fotografije suprotnog. Sudionici su morali reći sviđa li im se netko, koliko jako i je li bi voljeli s tom osobom samo prijateljstvo ili nešto više od toga, piše Reader' Digest.

Istraživači su zaključili - ako pogled zadržavaju na gornjem dijelu tijela osobe na fotografiji znači da razmišljaju o romantičnoj vezi, ali ako im je pogled fokusiran na stopala i noge s tom osobom ne žele ništa više od platonskog odnosa. Postoje i razlike između pogleda žena i pogleda muškaraca tijekom procjene potencijalnog partnera. Muškarci su se više zadržavali na ženskim prsima i bokovima uz lice, a žene na torzu.

U nekim zemljama za vrijeme pauze za ručak stignete i odspavati!

Što se iz ovoga može zaključiti?
Ako muškarac ženu vidi kao potencijalnu partnericu za vezu, pogled će više zadržati na licu, dok će se žena s istom namjerom fokusirati na torzo i lice. One žene koje pogled strogo zadržavaju samo na licu, ne žele ništa više od prijateljstva.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.