Božanstvena namirnica

Evo što sve možete s medom u 'kućnoj radinosti'

Foto: Thinkstock
med
Foto: Shutterstock
med
Foto: Thinkstock
med
14.05.2014.
u 12:29
Može zvučati čudno, ali med će zaista očistiti kožu, ukloniti mrtve stanice s nje i ostaviti kožu podatnom i sjajnom
Pogledaj originalni članak

O medu se uvijek može pisati.

med se često spominje kao proizvod iz prirode kojie pomaže u skidanju prekomjernih kilograma, ali njegova je primjena zaista jako široka. Osim što će ojačati imunološki sustav i djelovati preventivno na mnoštvo bolesti ako ga redovito konzumiramo, med možemo nanositi i direktno na kožu te očistiti lice.

Može zvučati čudno, ali med će zaista očistiti kožu, ukloniti mrtve stanice s nje i ostaviti kožu podatnom i sjajnom. Dovoljno je lice očistiti s medom 1-2 puta tjedno.

Izmješajte med sa zgnječenim rajčicama da dobijete gustu pastu. Nanesite je na lice i držite je 15- 20 minuta. zatim lice operite. Med će i očistiti kožu i nahraniti je te pomoći u uklanjanju ožiljaka.

Foto: Shutterstock

Foto: Thinkstock

Med koristite i za hidrataciju kože. Medom namažite kožu i ostavite desetak minuta, zatim isperite lice toplom vodom.

Med će pomoći i da ojačate kosu. Koristite ga nakon što ste kosu oprali. Pomiješajte malo meda s maslinovim uljem i smjesu stavite na kosu kao masku. Držite sat vremena, zatim isperite čistom vodom.

Med ima protuupalno djelovanje i odgodit će starenje kože. Kako bi sačuvali svoju kožu bez tragova bora, namažite kožu s malo meda svake noći prije odlaska u krevet.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Za kožu možete med pomiješati i s malo ružine vodice. Namažite lice i ostavite oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Koža će biti sjajna i meka.

Mlijeko i med napravit će čuda za vašu kožu, posebice kad je riječ o zaglađivanju bora. Napravite smjesu od meda imlijeka ili meda i skute i nanesite na kožu. Ostavite tako neko vrijeme, a zatim operite lice mlakom vodom.

>>Evo kako možete iskoristiti med za prvu pomoć

>>Prijevare hranom: U mljevenu papriku stavljaju olovo, u med tekući šećer...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.