zanimljivo

Evo što će se dogoditi ako pijete sok od ananasa svaki dan godinu dana

Foto: Shutterstock
Evo što će se dogoditi ako pijete sok od ananasa svaki dan godinu dana
05.12.2015.
u 09:43
Jedna šalica, odnosno oko 165 grama ananasa sadrži 131,4 posto preporučene dnevne doze vitamina C, 76,5% magnezija, 9% vitamina B6, 8,6 posto vitamina B1 i samo 82 kalorije.
Pogledaj originalni članak

Sok od ananasa posebno je osvježavajući napitak tijekom ljetnih mjeseci, ali zbog nutritivnih sastojaka kojima obiluje odličan je izbor tijekom cijele godine. 

Ovo sočno, tropsko voće smatra se jednom od najzdravijih voćki na svijetu. 

Ananas je bogat enzimima, mineralima, elementima u tragovima i vitaminima te sadrži kalcij, kalij, magnezij, fosfor, željezo, jod i cink te provitamin A i vitamine E, C i B-grupe… Jedna šalica, odnosno oko 165 grama ananasa sadrži 131,4 posto preporučene dnevne doze vitamina C, 76,5% magnezija, 9% vitamina B6, 8,6 posto vitamina B1 i samo 82 kalorije.

Što će vam se dogoditi ako pijete sok od ananasa svaki dan godinu dana?

- Manje ćete obolijevati od upala i prehlada jer ananas sadrži bromelain koji čisti organizam od toksina koji "napadaju" naše tijelo

- Izgubit ćete višak kilograma. Ako pijete sok na prazan želudac reducirat će želju za slatkim i potaknuti metabolizam.

- Očistit će organizam od nametnika. Potrebna su samo tri dana konzumacije ananasa da se tijelo oslobodi crijevnih nametnika. 

- Smanjit će se rizik od ozljeda. Kalij iz ananasa pomaže u održavanju stabilne razine elektrolita u tijelu i sprječava grčenje mišića tijekom fizičkih napora. 

- Redovna konzumacija ananasa osigurat će organizmu obilje antioksidansa

- Zubi će postati zdraviji i bjelji

>>5 trikova s voćem koje želite znati

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KO
Korda
10:10 05.12.2015.

Aha, a sok od ananasa cu naci...? A ananas koji nema po kila pesticida po kilu ananasa cu naci...? I to sve "cijena prava sitnica".

Avatar smuljko
smuljko
11:05 05.12.2015.

ne bih se iznenadio da neki pacijent potaknut vašim napisima uništi svoje zdravlje zahvaljujući vašim napisima "svaki dan jedan......" i da potom podigne tužbu protiv vasih novina...moglo bi se i to desiti

ST
stormrider
17:15 05.12.2015.

Kod mene u vrtu raste Ananas, a nisam ovo znao! Sad vise necu izvozit nego sam piti! Hvala VL!