sam svoj lanac

Dojadilo im da ostaju bez njih pa smislili mehanizam koji bicikle čini potpuno sigurnima od krađe

Foto: Yerka Bikes/YouTube
Yerka Bikes
25.08.2014.
u 20:00
Dio je rame bicikla mobilan te se prebaci s druge strane stupa i ponovo spoji s bazom što ga čini sigurnim
Pogledaj originalni članak

Jedna od najvećih briga svakoga tko se svakodnevno služi biciklom jest hoće li mu ga netko ukrasti kada ga ostavi na parkiralištu, ispred trgovine ili dok je na radnom mjestu.

Upravo tom mišlju vodila su se tri mlada čileanska studenta, buduća inženjera – Juan José Monsalve, Andrés Roi i Cristóbal Cabello kojima je dojadilo da im stalno kradu bicikle pa su smislili pametan mehanizam koji prema njihovim riječima, a i dosadašnjim testiranjima bicikl čini potpuno sigurnim od krađe.

Njih su trojica dizajnirala bicikl s mobilnim dijelom rame koji se, kad se bicikl ostavlja, odšarafi zajedno sa sjedalom, preokrene se i spoji s nepomičnim dijelom rame.Tako bicikl postaje sam svoj lanac. Lopov koji pokuša ukrasti ovaj bicikl može ga jedino potrgati pa mu ga se i ne isplati krasti jer bicikl postaje neupotrebljiv.

Juan, Andrés i Cristóbal nadaju se da bi se njihov bicikl mogao naći na tržištu već iduće godine, na zadovoljstvo svih biciklista.

>>Evo kada doista možete biti kažnjeni s 500 kuna tijekom vožnje bicikla!

>>Zaštitite bicikl od krađe: Evo koja je razlika između sajle i u-locka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.