TKO BI TO REKAO

Dobra vijest za ćelave: Obične kapi za oči mogu potaknuti rast kose

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dobra vijest za ćelave: Obične kapi za oči mogu potaknuti rast kose
02.11.2012.
u 17:40
Istraživači su otkrili kako bimatoprost, koji se nalazi u kapima za oči i koji se inače koristi za povećanje trepavica, može potaknuti rast kose
Pogledaj originalni članak

Iako je ćelavost posljednjih godina sve više i više u trendu, nemali je broj onih muškaraca kojima prirodni gubitak kose i dalje predstavlja veliki problem. Njih bi mogla razveseliti vijest da su istraživači otkrili kako bimatoprost, koji se nalazi u kapima za oči i koji se inače koristi za povećanje trepavica, može potaći rast kose, javlja Pravda.

Iako rezultati istraživanja nisu bili najuvjerljiviji, oni su ipak prezentirani u časopisu koji izdaje Federacija američkih društava za eksperimentalnu biologiju, no i tu su priliku istraživači iskoristili da bi upozorili na cijeli niz mogućih nuspojava koje bi tretiranje tjemena bimatoprostom moglo izazvati. Uz hipertenziju, glavobolje, mučninu, otežano disanje i vrtoglavice, loš utjecaj mogli bi osjetiti i oni pojedinci koji imaju bubrežne probleme te visoki krvni tlak.

Problematična bi mogla biti i cijena samog proizvoda jer su brazilski oftalmolozi izračunali da bi trimililitarska bočica spasonosnih kapljica biomatoprosta stajala oko 35 dolara (200 kuna).

>>Lijek protiv ćelavosti u prodaji za samo dvije godine

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.