"Popravili smo ga"

Dijete joj je dekapitirano na porodu, a doktori su "pričvrstili glavu" prije nego ga je prvi put primila

Foto: BBC screenshot
Dijete joj je dekapitirano na porodu, a doktori su "pričvrstili glavu" prije nego ga je prvi put primila
27.09.2018.
u 13:32
Majka iz Škotske progovorila je o iskustvu u kojem je njezino dijete tijekom poroda dekapitirano, a liječnici su joj govorili da je sve u redu
Pogledaj originalni članak

Laura Gallazzi bila je trudna 25 tjedana kad je došlo vrijeme za porod u bolnici Ninewells u Dundeeju u Škotskoj. Očekivala je carski rez, međutim liječnik Vaishnavy Vilvanathan Laxman odlučio se za porod prirodnim putem. Dogodila se tragedija: njezino dijete tijekom poroda je dekapitirano, a majka je odlučila o tome progovoriti. 

Foto: BBC screenshot

Kako prenosi Daily Mail, djetetova se glava zaglavila tijekom poroda i pokušali su je na nekoliko načina osloboditi, međutim tijekom "oslobađanja", glava se odvojila od tijela, tvrdi se nakon medicinskog vještačenja. 

Prema vijeću za medicinsku praksu, dijete je umrlo i prije nego se glava odvojila od tijela. Gallazzi je za BBC opisala i što se dogodilo nakon užasnog događaja.

Naime, druga je doktorica pokušala "pričvrstiti" glavu na tijelo djeteta kako bi majka mogla provesti neko vrijeme s tijelom bebe. Nadodala je: 

"Sljedeća stvar koju sam pomislila bila je ta da ga ne želi vidjeti i ne želi da doktori donesu dijete jer nije znala kako će gledati u njega."

Ipak, kaže kako je doktorica bila jako ljupka te je Lauri rekla kako je dijete u redu jer ga je ona "popravila". 

"Nisam ga mogla držati kako treba, ali sam ga barem mogla gledati, poljubiti ga i pomirisati. Ali to nije isto, nije ispalo onako kako je trebalo biti", rekla je ogorčena majka. 

Laura tvrdi kako je pri dolasku u bolnicu sve bilo u redu i da su joj doktori sve pripremili za preuranjeni porod

"Rekli su mi da je s djetetom sve u redu. Željeli su ga u mom trbuhu zadržati što je moguće drže jer je tamo bio u dobrom položaju, a ja sam bila u bolnici, što je značilo da sam u dobrim rukama", rekla je. 

Foto: BBC screenshot
BBC screenshot

Kad je osjetila stezanje u području trbuha, prebacili su je u sobu za porode iz mjera predostrožnosti, a sljedećeg je dana medicinsko osoblje krenulo u akciju.

"Vrištala sam, paničarila, vikala i udarala oko sebe", rekla je za televiziju. Ipak, čula je otkucaje bebe - otkucaji su bili rijetki, ali ih je čula pa je bila mrvicu mirnija. Kaže kako je razmišljala o sebi jer je u tom trenutku morala ostati mirna, kako zbog sina, tako i zbog sebe.

"Na pravom sam mjestu i okružena sam ljudima koji znaju što rade", vrtilo joj se po glavi u tom trenutku. 

Doktor joj je govorio da treba tiskati dijete, no ona je imala predosjećaj da još uvijek nije vrijeme za porod. Ipak, pokušaji poroda nastavili su se još u idućih 20- 25 minuta.

Liječnici su je na kraju obavijestili kako joj je sin, koji se trebao zvati Steven, umro, a Laura je pokrenula peticiju kojom bi se promijenio škotski zakon te bi i mrtvorođene bebe imale identitet. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:06 27.09.2018.

Užas kaj je ova žena proživjela.