PROMO

Digitalni tisak na tekstil nikad nije bio jednostavniji i pristupačniji

Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar
Foto: Marinushmade
Grafko Caspar
Foto: Ana Bacinger, Little Fashion Paradise
Grafko Caspar
Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar
Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar
Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar
16.02.2021.
u 08:00
Kompanija Grafko Caspar kao pravi pionir i lider u području digitalnog tiska na tekstil omogućuje vam da na svaki proizvod otisnete bilo koji dizajn koji vam padne na pamet
Pogledaj originalni članak

Digitalna tiskarska tehnologija zadnjih godina doživljava procvat zahvaljujući brzom putu od ideje do gotovog proizvoda. Osnovne prednosti digitalnih tehnika tiska u odnosu na klasične su brzina izrade otiska, mogućnost varijabilnog tiska te umnažanje malih naklada. U praksi je sve veći broj tiskara koje nude uslugu digitalnog tiska no, kao i u svakoj industriji, važno je znati prepoznati one najkvalitetnije.

Među najvećim hrvatskim kompanijama u području digitalnog tiska na tekstil izdvaja se tvrtka Grafko Caspar koja je nedavno lansirala novu web stranicu sa ugrađenim customizatorom za izradu i personalizaciju vlastitih tkanina, T-shirt majica, hoodica, sweatshirta i drugih tekstilnih proizvoda. Osim digitalno tiskane personalizirane tkanine, odjeće i dodataka, u njihovom širokom asortimanu proizvoda pronaći ćete i zastave, bannere, LED & frame zaslone (display), sportsku odjeću po mjeri te ostale “Direct-to-Garment” personalizirane tiskane proizvode.

Foto: Marinushmade
Grafko Caspar

Što vi zamislite, oni će realizirati

Ova obiteljska firma nastala je prije otprilike 25 godina na sjeveru Lijepe naše u baroknom Varaždinu, a danas je pravi pionir i lider u području digitalnog tiska na tekstil. Velika je mogućnost da ste njihov visoko kvalitetan digitalni print već negdje vidjeli jer upravo oni posjeduju najveći strojni park za digitalni tisak na tekstil u regiji koji može zadovoljiti sve potrebe privatnih osoba, dizajnera ili kompanija.

U proteklih gotovo 25 godina tvrtka prati najnovije trendove i tehnologije digitalnog tiska na tekstilu, a danas je ova kompanija najveći hrvatski proizvođač svih vrsta zastava, tekstilnih transparenata, okvira i zaslona s tekstilom.

 

Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar

Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar

U Grafko Caspar kompaniji posebno se izdvaja ogranak Caspar design koji predstavlja brend za modu i suradnju sa dizajnerima. Preko Caspar design brenda, tvrtka potiče kupce da prenesu svoju maštu na materijal i gotove proizvode po svom izboru. Ovi kreativni Varaždinci već su dobro poznati brojnim domaćim i stranim renomiranim dizajnerima s kojima surađuju godinama, a iznenadili biste se koje su sve planetarno popularne zvijezde nosile tkaninu koja je bila digitalno otisnuta baš u Grafko-Caspar pogonu u Hrvatskoj.

Foto: Grafko Caspar
Grafko Caspar

Microfactory koncept

U Grafko Casparu posebno se ponose činjenicom što mogu ovu hrvatsku tvornicu nazvati pravom Microfactory tvornicom i što ona zastupa sve što ovaj pojam u svijetu predstavlja.

Grafko Caspar je manje poduzeće sposobno za kompletnu proizvodnju manjih serija proizvoda. Odlična stvar je ta da se u toj tvornici mogu finalizirati svi proizvodni procesi; od razvoja, krojenja, printa, šivanja, sve do otpreme gotovog komada odjeće kupcu. Daju podršku lokalnoj zajednici, obraćaju pažnju na ekološku održivost te potiču na individualizaciju i personalizaciju proizvoda. Jer budimo realni, svima nam je dosta jednih te istih „štanc proizvoda“.

Grafko Caspar ekipa je shvatila da je Microfactory koncept rješenje za kvalitetniju, fleksibilniju, održivu i društveno osviještenu proizvodnju. Ulaganje u tehnologiju i inovacije omogućit će povratak „Slow Fashion“ modela na velika vrata. Njihov Microfactory zaokružuje proces razvoja, dizajna, izrade uzoraka, individualizacije i personalizacije, proizvodnje po mjeri i finalizacije gotovih proizvoda.

Foto: Ana Bacinger, Little Fashion Paradise
Grafko Caspar

Personalizacijom do diferencijacije

Caspar Design personalizirani proizvodi zanimljiviji su, drugačiji, kvalitetniji i šareniji od onih koje svakodnevno viđamo po dućanima. Njihova tvornica je savršen izbor za već renomirane dizajnere, kao i dizajnere koje tek grade svoj brend. Uz pomoć najsuvremenije tehnologije, u mogućnosti su isprintati sve šarene, specifične i odvažne dizajne na visokokvalitetne tkanine.

Ako se pak ne želite zamarati sa šivanjem ili jednostavno nemate vremena za to, i tu vam mogu pomoći. Mogućnosti su nebrojene, a finalni rezultat bit će sve osim običan. Vaši komadi će izgledati spektakularno, uzbudljivo i živopisno. Neovisno o tome želite li kreirati samo jedan modni komad ili pokrenuti i ojačati svoj vlastiti brend, Grafko Caspar će Vam pomoći u realizaciji svojih planova.

Zato, bilo da ste dizajner, tvrtka ili susjed iz kvarta, toplog srca preporučujemo da pogledate njihov najnoviji web i katalog proizvoda.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr