Djeca pod stresom

Depresija, ADHD, burnout: 'Bolesna' zdrava djeca

Foto: Bigpictures
Amy Winehouse
16.08.2013.
u 09:43
Što je neko društvo razvijenije, to je očito izloženo višem riziku od psihičkih oboljenja. A to važi i za djecu jer roditelji pod stresom odgajaju djecu pod stresom.
Pogledaj originalni članak

Depresija, burnout, ADHD - sve su to, kažu stručnjaci, nove bolesti naše civilizacije. Što je neko društvo razvijenije, to je očito izloženo višem riziku od psihičkih oboljenja. A to važi i za djecu jer roditelji pod stresom odgajaju djecu pod stresom.

Ali kada je neki poremećaj doista psihičko oboljenje - kada tugovanje postaje depresija? Kada živo dijete postaje hiperaktivni pacijent kojeg treba liječiti? Nedavno je Američka udruga psihijatara objavila novo izdanje dijagnostičkog kataloga DSM kojim se kao bolesti definiraju mnoga stanja koja do sada nisu bila smatrana bolešću.

A farmaceutska industrija trlja ruke.

>> Kako prepoznati da vaše dijete ima ADHD?

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.