MLJAC!

Danas je Svjetski dan sendviča: Pogledajte nepoznate činjenice o ovom omiljenom jelu!

Foto: screenshot/facebook
Danas je Svjetski dan sendviča: Pogledajte nepoznate činjenice o ovom omiljenom jelu!
03.11.2018.
u 19:27
Jeste li znali da se u Petrinji jednom oborio hrvatski rekord? Napravili su sendvič dugačak 320 metara
Pogledaj originalni članak

Prvi sendvič zatražio je engleski lord Sandwich u 18. stoljeću. Kartao je, a kako je bio strastveni kockar nije imao vremena otići na ručak, pa je sluge zatražio da mu između dvije kriške kruha stave meso. Ostalo je, kako se kaže, povijest. Što se Hrvata i sendviča tiče, gotovo 40 posto Hrvata u svaki svoj sendvič stavlja majonezu, a ljubav prema ovom zalogajčiću pokazali smo prije 10 godina u Petrinji. 

Tamo je 2010. napravljen najdulji sendvič u Hrvatskoj, dugačak 320 metara. Iskoristili su 560 kg posebnog kruha u kojeg je stavljeno 250 kg čajne i jetrene paštete, šunke, zimske salame, kulena i drugih specijaliteta, a za namaz potrošeno desetak kilograma maslaca i 30 kg listova salate. 

via GIPHY

Iranci su jednom prilikom pokušali oboriti svjetski rekord postavljen i napraviti najveći sendvič. No prije no što su ga uspjeli izmjeriti, ljudi su počeli jesti. Trebao je biti 1500 m dugačak i imati 1400 kg mesa. Najveći sendvič na svijetu teži 2 467,5 kg, a nastao je u restoranu Wild Woody's Chill and Grill iz Michigana.

Najskuplji sendvič na svijetu je prodan za 28 tisuća dolara - bio je tostiran te se činilo kako se na njemu nalazi Djevica Marija.

U videu pogledajte još nepoznatih činjenica od sendviču

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.