Pročistite ih!

Bubrezi su jedni od najvažnijih organa u tijelu, evo kako ih održati zdravima

Foto: Thinkstock
bubrezi
Foto: Thinkstock
bolni bubreg
Foto: Shuttershock
Hrana
Foto: Thinkstock
Sok od brusnice
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Paprika
Foto: Thinkstock
jabuke
Foto: Thinkstock
Gljive
Foto: pixabay
Grejp
Foto: Thinkstock
kelj
06.06.2018.
u 09:39
Kako bi bubrezi pravilno radili i mogli obavljati sve funkcije koje su od životne važnosti, potrebno ih je održavati zdravima te im dopustiti da se pročiste
Pogledaj originalni članak

Bubrezi su jedni od najvažnijih organa u našem tijelu, a glavni im je zadatak izlučivanje štetnih tvari iz organizma.

Kako bi bubrezi pravilno radili i mogli obavljati sve funkcije koje su od životne važnosti, potrebno ih je održavati zdravima te im dopustiti da se pročiste.

Kako bi u tome uspjeli, ovo su namirnice koje trebate obavezno imati na svome jelovniku.

Brusnice i sok od brusnice – Jedna je od najboljih opcija za čišćenje bubrega. Brusnice su izvrstan izvor vitamina C, vlakana i imaju vrlo malo šećera te su odličan antioksidans. Posebno utječu na urinarni trakt jer sprječavaju nastajanje bakterija te se bore protiv onih koje su se već razvile.

-Crvena paprika – Iako se preporučuje uzimati dovoljnu količinu kalija tijekom dana, osobama koje boluju na bubrege on može donijeti samo još veće probleme jer oslobađa vodu iz tijela pa mjehur možete prazniti prečesto. Crvene paprike imaju mali udio kalija, ali su bogate vitaminom C i sadrže antioksidans likopen koji štiti od određenih vrsta tumora.

Jabuke – Također ne sadrže mnogo kalija, a izvrsne su za čišćenje organizma. Drže vaše bubrege čistima, a da pritom ne morate prečesto ići na toalet. Bogate su vlaknima, vitaminima i antioksidansima te zaštitnički djeluju na organizam.

Gljive – Vitamin D važan je mineral koji je dobar za zdravlje bubrega jer može spriječiti razvoj bolesti bubrega.

Grejp – Izvrstan izvor vitamina C koji pomaže imunološkom sustavu i sprečava razvijanje bakterija u tijelu. Ima malo kalija i šećera pa je odličan izbor za bubrege.

Kelj – Izvor vitamina A i C koji sprečavaju upale i štite organizam. Bogat je i željezom koje je važno za zdravu funkciju bubrega s obzirom na to da mnogo osoba koje pate od bolesti bubrega imaju i nedostatak željeza u organizmu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
10:39 07.06.2018.

brusnica je zdrava za bubrege i mjehur čisti od bakterija.