Napravili su glupost

Britanci bijesni na 'glupane' koje su spašavala 22 volontera: U tenisicama i na -20°C krenuli na planinarenje

Foto: LOCHABER MRT
Britanci bijesni na 'glupane' koje su spašavala 22 volontera: U tenisicama i na -20°C krenuli na planinarenje
11.02.2020.
u 19:13
Skupina 'glupana' odlučila se popeti na planinu Ben Nevis za vrijeme oluje Ciara, u hladnoj i niskoj temperaturi i po vjetru od 130 km/h, noseći samo tenisice
Pogledaj originalni članak

Skupina od četvero ostali su zaglavljeni blizu provalije visoke 1345 metara nakon što su se popeli na najviši britanski vrh u škotskim visoravnima za vrijeme ledene oluje i pod temperaturama od -20°C. Nisu imali nikakvu opremu sa sobom, niti sjekire za led niti kartu te su imali sreće što su ih uspjeli spasiti u ovakvoj opasnoj situaciji.

Misija spašavanja trajala je nekoliko sati, a čak je 22 volontera krenulo u potragu za četvoricom studenata. Pronašli su ih odvojene jedne od drugih nekih tridesetak metara, a kako bi došli do njih, morali su rezati otiske u ledu i snijegu. Nakon spašavanja odvezli su ih u bolnicu u obližnjem Fort Williamu, gdje se još uvijek nalaze i liječe.

Foto: LOCHABER MRT

John Stevenson, vođa tima za spašavanje, rekao je kako su dečki imali sreće što se okupio tako veliki broj ljudi jer noć na planini sigurno ne bi preživjeli. Uz to je rekao da je to "samo bila obična glupost, a oni su se ponijeli kao glupani".

Spašavanje je još otežala oluja jer su grmljavinski udari i munje sprječavali let helikopteru, a nijedan od četvorice mladića nije bio u stanju hodati nazad. Nakon uspješnog spašavanja četvorice studenata, tim je dobio mnogobrojne pohvale na društvenim mrežama, dok su dečki dobili ljutnju i bijes zbog ugrožavanja sigurnosti sebe samih i tima za spašavanje.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Idler 3
Idler 3
20:06 11.02.2020.

Pri nam redovita pojava....sam po ljetu !